"Någon måste tala om hur det är"

Putte Svensson Sahlin som driver Hotell Hulingen i Hultsfred gjorde i lördags ett inlägg på Facebook som har fått stor uppmärksamhet. "Jag hade inte förväntat mig den responsen", säger han.

Putte Svensson Sahlin har fått mycket respons på sitt inlägg han gjorde på facebook om situationen han och många småföretagare befinner sig i.

Putte Svensson Sahlin har fått mycket respons på sitt inlägg han gjorde på facebook om situationen han och många småföretagare befinner sig i.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-03-15 17:00

Inlägget är ett videoklipp där Putte Svensson Sahlin öppenhjärtligt beskriver den situation som han och många andra småföretagare befinner sig i som en följd av respekten för smittan av coronavirus.

– Jag spelade in klippet eftersom jag känner att det talas alldeles för lite om hur småföretag som vårt Hotell Hulingen drabbas när folk inte vågar gå ut. Jag har full förståelse för att folk är rädda för att bli sjuka, men vi hamnar i kläm och någon måste tala om hur det är, säger Putte Svensson Sahlin.

Inlägget har mötts av många kommentarer och en respons som Putte Svensson Sahlin inte vara beredd på.

– Jag hade inte förväntat mig den responsen. Många har bokat rum för att stötta utan att nyttja dem och andra har swishat för ett par öl. Många kollegor i branschen från Sverige och utomlands samt politiker från olika delar av landet har hört av sig på telefon och jag är evigt tacksam för allt stöd, säger han.

I helgen genomfördes en spelning med The Nomads.

– Det var förre besökare än vanligt, men det känns ändå rätt att köra på med verksamheten så gott det går.

Hur har läget påverkat personalsituationen?

– Vi har fått ta bort all extrapersonal. Den ordinarie för vi ständigt en dialog med och om det inte vänder inom ett par veckor är det oundvikligt med varsel. Vi har väldigt svårt att påverka situationen själva, så man känner bara en stor maktlöshet, säger Putte Svensson-Sahlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!