Mycket simmande på en helg för Hultsfredsungdomar

Hultsfred Simsällskap hade fullt upp i helgen med både klubbmästerskap och tävlande i Länstrofén.

Alla som var med i Stjärnkampen. Foto: Erik Johansson

Alla som var med i Stjärnkampen. Foto: Erik Johansson

Foto:

Hultsfred2017-03-06 13:00

Fyra ungdomssimmare från HSS blev poängmässigt utplockade till att delta i tävlingen Länstrofén i Linköping. Tävlingen är en länstävling mellan Östergötland, Kalmar-, Jönköpings- och Kronobergs län. Hultsfred ingår i laget Kalmar län, som består av ungdomssimmare från Hultsfred, Oskarshamn, Västervik och Kalmar. Louise Nelson, huvudtränare för HSS, berättar att det var första gången HSS hade fyra ungdomssimmare i Kalmar län. 
-För två år sedan hade vi 2 tävlande, 3 förra året och i år hade vi 4 tävlande. Det var jättekul att se att vi hade hela fyra tävlanden med oss i år. 

Tävlingen går till som följande: varje läns simmare tävlar fram en viss poäng under dagen, efter tävlingarnas slut räknas varje läns poängsumma ut och det län med högst poäng vinner. Resultatet för lördagens tävling slutade med Östergötland på första plats, Jönköpings län på andra plats, på tredje plats kom Kalmar län och på fjärde plats hamnade Kronobergs län.

Louise Nelson berättar att hon är nöjd med lagets insats. 
- Jag tyckte det gick bra och jag är jättestolt över dem. 

Stjärnkampen är den tävling som Hultsfred simsällskap anordnar för sina barn- och ungdomsgrupper. På söndagen var det ungefär 30 stycken ungdomssimmare som deltog i tävlingen. Tävlingen hålls fyra gånger om året, där man tävlar mot en uppsatt tid för varje heat, ungdomssimmarna tävlar alltså inte mot varandra utan bara mot sig själva och klockan.  

Louise Nelson som är huvudtränare för Hultsfred SS berättar att tävlingen är till för att ge ungdomssimmarna chansen att testa på att tävlingssimma. 

-Vi märkte att många inte vågade följa med på tävlingar, så vi skapade tävlingen för att försöka få med dem. Vi har märkt att det är mycket enklare att locka fler till att tävla nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!