Vill stoppa bus och skapa bättre företagsklimat

Jobb, utbildning och trygghet återkommer ofta när Moderaternas sju toppkandidater presenterar sina hjärtefrågor inför det kommande valet.

Magnus Hultman, Conny Daag, Johan Svensson, Marianne Wifell Waters, Åke Bergh och Sivert Andersson har en personlig touch på årets valmanifest för Moderaterna i Hultsfred.

Magnus Hultman, Conny Daag, Johan Svensson, Marianne Wifell Waters, Åke Bergh och Sivert Andersson har en personlig touch på årets valmanifest för Moderaterna i Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-09-02 16:55

Men det handlar också mycket om näringsliv. Att skapa ett blomstrande näringsliv i kommunen är viktigt för toppkandidaterna, som anser att det ska löna sig att jobba. Och det är i näringslivet jobben finns.

– Vi ska skapa förutsättningar för ett blomstrande näringsliv, säger toppkandidaten Johan Svensson.

Men Hultsfred fick en allt annat än hedrande placering i den senaste undersökningen som presenterades?

– Ja, men där vill vi inte ligga kvar, säger Johan Svensson.

Han ställer sig också försiktigt positiv till fortsatt utbyggnad av vindkraften. 

– Jag ser vindkraftverk från mitt köksfönster och jag störs inte av dem, säger han. Men självklart ska vi inte bygga så att någon, varken natur eller människa, blir störda.

Tvåa på M-listan är Marianne Wifell Waters, som sätter utbildningsfrågorna högst på dagordningen.

– Vi måste se till att eleverna får god kvalité och behörighet, säger hon. 

Även integrationen är viktig, att nyanlända ska komma ut i arbete. Hon vill se utredningar om eventuella snabbspår för att korta ner tiderna.

Magnus Hultman, nummer tre på listan, sätter säkerheten och tryggheten som sin huvudfråga.

– Vi ser hur osäkerheten växer i samhället, säger han, mängden småbrott har ökat och det kryper inpå.

Han ser att skolan har en viktig roll att spela, genom att skapa trygghet och ordning, genom individanpassade undervisningsmetoder. Han vill också att kommunen, när det blir möjligt, ska bygga nya permanenta skolor och göra sig av med de hyrda modulerna.

Conny Daag brinner för de sociala frågorna och vill jobba för att samla styrkorna, att få IFO-Barn och familj att flytta från Stålhagen ner till arbetsförmedlingens lokaler. Han vill också se ett mer förebyggande arbete.

– I dag har vi fyra fältarbetare, ungdomsstödjare, men det är för lite. Jag skulle vilja att det fördubblas, så att de kan jobba två och två.

Åke Bergh vill ta upp kampen mot byråkrati och krångel och på sätt snabba upp processer med bland annat bygglov, som han tycker tar för lång tid.

– Vi måste minimera byråkratin, säger han.

Även tryggheten i samhället och integrationen ser han som viktiga frågor.

För att få genomslag för sina frågor är Hultsfredsmoderaterna beredda att samarbeta med alla. Oavsett parti.

– Det är ju det som är själva Hultsfredsandan, säger Johan Svensson, att vi lyssnar på varandra och försöker hitta vägar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!