Micce är tillbaka i Hultsfred – efter 41 år

Det är 41 år sedan han stod på en scen i Hultsfred. Då med punkbandet Agathons Task. Snart är han tillbaka i ett helt annat sammanhang.

Senast Micce Rylander stod på en scen i Hultsfred var för 41 år sedan. Nu är han tillbaka med en inpirationsföreläsning 12 april, tillsammans med Riksteatern.

Senast Micce Rylander stod på en scen i Hultsfred var för 41 år sedan. Nu är han tillbaka med en inpirationsföreläsning 12 april, tillsammans med Riksteatern.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-03-30 05:00

Micce Rylander tar sina egna erfarenheter och upplevelser till hjälp för att om möjligt inspirera andra, som känner att de behöver en omväxling i tillvaron.

– Det är nog det viktigaste jag har gjort, säger Micce Rylander.

Och det säger inte lite, han har jobbat som reklammakare, fotograf, konstnär och en hel del annat. Nu är han dessutom föreläsare, med sin föreställning Changes (förändring). Den 12 april framför han den på Valhall, i samarbete med Riksteatern Hultsfred.

I föreläsningen tar han avstamp i den egna ögonsjukdomen, och vetskapen om att han är på väg att förlora synen. 

– Hur hanterar man sina känslor, när man vet att man kommer att bli blind, säger Micce Rylander. Det är en resa som jag måste ta mig igenom. 

Själv hanterar han känslorna genom att berätta, att ropa ut dem som han säger.

– För att inte hamna i skämsträsket.

Från början kommer Micce Rylander från Vimmerby, men på sätt och vis är det Hultsfred som är "hemma". Inte minst efter alla år som han var engagerad i Rockparty.

– Så Hultsfred och Rockparty ligger mig varmt om hjärtat, säger han. Det är fantastiskt vad det går att åstadkomma med passion. Vi gjorde allt för att vi älskade musiken. Jag kan sakna den här passionen än i dag.

En passion för musiken som ledde fram till att Hultsfredsfestivalen blev så stor som den blev.

– Visst var det coolt att träffa en massa kändisar, säger Micce Rylander, men för mig var musiken alltid viktigast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!