- Hon har ett imponerande stort intresse och engagemang för ekologiskt, berömmer kostchefen Karin Anemyr. Av de varor hon köper är dessutom 98 procent svenskt.
I går släppte LRF en ny marknadsrapport som visar försäljningen av ekologiska livsmedel till kommuner och landsting ökade med drygt 18 procent förra året.
Stadig ökning
Även i vår kommun kan man se en stadig ökning. De tre senaste åren har användandet av ekologiska livsmedel ökat från en och en halv procent till 8,5.
- Intresset för ekologiskt varierar mellan enheterna. Mellan 5,4 procent till 27,8, säger Karin Anemyr, som också tillägger att förutsättningarna förstås varierar. Små enheter har lättare att klara ekonomin än stora, även att man köper de lite dyrare ekologiska alternativen.
Den höga siffran kommer alltså från Emådalskolan i Mörlunda, som är bäst på att handla in ekologiskt. Utmärker sig gör också Klockargården i Vena och förskolan Stålhagen.
Mest ekologiskt på Emådalskolan
Barnen på Emådalskolan är de inom kommunens verksamhet som får mest ekologisk mat.Samtidigt som kommunen gör en medveten satsning om att nå upp till 15 procent ekologiskt har kokerskan Pita Axemo redan sett till att 27,8 procent av alla varor hon köper till Emådalskolan är ekologiska.
Mest ekologiskt. Barnen på Emådalskolan i Mörlunda är de inom kommunens verksamhet som får mest ekologiska livsmedel.
Foto: Fotograf saknas!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!