Katten Loki försvann på husbilssemestern i Hultsfred

Katten Loki försvann – en mardröm för husse och matte från Tyskland, som nu är beredda att förlänga sin semester i Sverige för att söka efter sitt husdjur.

Husse Jûrgen och matte Claudia förlänger sin vistelse i Sverige för att hinna leta mer efter Loki.

Husse Jûrgen och matte Claudia förlänger sin vistelse i Sverige för att hinna leta mer efter Loki.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-08-16 18:00

Katten Loki fick följa med husse Jürgen och matte Claudia Schrage på husbilssemestern i Sverige. I veckan har de bott på campingen i Hultsfred. Men på tisdagskvällen bar det sig inte bättre än att Loki råkade bråk med en annan katt.

– Det blev ett rejält bråk, berättar Jürgen Schage, och visar med händerna hur katterna virvlade om varandra.

– Sedan försvann Loki. Han sprang härifrån och sedan dess har vi inte sett honom.

Trots att Loki har ett halsband på sig, men en GPS-tracker på, har det visat sig vara svårt att få några markeringar. En tydlig har det dock blivit, på Idrottsgatan, intill ett hyreshus.

– Jag har varit där och letat, säger Jürgen Schrage, men inte hittat något. Jag pratade med några barn där och förklarade att jag letade efter katten och sedan gick barnen runt och ringde på varenda dörr och frågade.

undefined
Katten Loki är helt grå. Men har ett rosa GPS-halsband på sig.

Med Hultsfreds Strandcamping som utgångspunkt har paret Schrage sökt igenom terrängen i fem kilometer åt alla håll. Men utan att hitta något. Men de ger sig inte. Loki är en älskad medlem i familjen.

– Vi är beredda att förlänga vår vistelse här i Sverige, säger Jürgen, Vi har semester så vi kan stanna en vecka till om det behövs för att leta efter Loki.

Hur det blir sedan om de inte hittar Loki återstår att se. Senast onsdag nästa vecka måste de åka hem till Solingen igen, och det ligger en bra bit ner i Tyskland, nära Köln.

Nu hoppas de få hjälp att hitta sin katt. Receptionen på campingen är införstådd och kan hjälpa till att förmedla kontakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!