Man försökte strypa sambon och tände eld i bostaden

Så snart paret kom hem slängde mannen henne i golvet och tog ett kraftigt tag om hennes hals för strypa henne. Hon började hallucinera av syrebrist och han sa till henne att "ringa ett sista samtal". Han slog henne med knytnävar och en pinnstol innan han tände eld i både köket och sovrummet. Nu döms han av tingsrätten för misshandel.

Mannen slog kvinnan med både en stol och ett stort antal knytnävsslag innan han tog ett kraftigt stryptag på henne. Nu döms han till fängelse.

Mannen slog kvinnan med både en stol och ett stort antal knytnävsslag innan han tog ett kraftigt stryptag på henne. Nu döms han till fängelse.

Foto: Magnus Eriksson/montage

Hultsfred2024-02-05 12:15

Den dramatiska händelsen utspelade sig i parets gemensamma bostad i en ort i Hultsfreds kommun i december i fjol. De hade varit och handlat tillsammans, men så snart de kom in bakom dörren blev den berusade mannen i 50-årsåldern aggressiv och våldsam.

Han kastade omkull kvinnan på golvet och slog henne med en pinnstol så den gick sönder. Han satte sig sedan över henne och slog henne med ett stort antal knytnävsslag.  

Sen fattade han ett kraftigt grepp om hennes hals för att strypa henne. Han sa till henne att ringa "ett sista samtal". Hon ringde sin mamma som hörde hur misshandeln fortsatte. Kvinnan hade svårt att prata, men mamman hörde henne flera gånger säga "Han kväver mig". Kvinnan hade lyckats trycka på högtalaren i telefonen och mamman skrek till mannen att sluta, men det lyssnade han inte på.

Kvinnan berättar att stryptaget var så kraftigt och långvarigt att hon började hallucinera och hon tror att hon blev medvetslös en stund. Hon fick till sist tag i en pinne från den trasiga stolen och slog till mot mannen med den och kunde efter det ta sig loss och springa in till en granne. 

Under tiden hade hennes mamma larmat polisen.

Från grannens bostad såg kvinnan att mannen gick i väg från den gemensamma bostaden och lämnade dörren öppen efter sig. Samtidigt hörde hon hur brandvarnaren larmade inifrån lägenheten. När hon sprang hem upptäckte hon 1,5 meter höga lågor i sovrummet där mannen tänt eld i sängen. Hon släckte elden med vatten från en skurhink. Samtidigt upptäckte hon att det även brann i köket. Det släckte hon med vattnet i vattenkokaren.

Medan kvinnan släckte elden i köket och sovrummet sprang grannen efter mannen som gick tillbaka till bostaden. Där kunde polisen senare gripa honom.

Kvinnan fick skador i munnen, halsen och bröstet av misshandeln. Både kvinnan, mamman och grannen berättade i tingsrätten om vad de varit med om. Den 50-årige mannen mindes inte mycket av händelsen, men erkänner att han slagit sin sambo.

Tingsrätten dömer honom till fängelse i ett år för misshandel. Han ska också betala 60 000 kronor i skadestånd till kvinnan och stanna kvar i häktet till domen vinner laga kraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!