Många vill grannsamverka i hyreshus

Håkan Hermansson är initiativtagare till Grannsamverkan i flerfamiljshuset.

Håkan Hermansson är mer än nöjd med gensvaret på upptaktsmötet, där kvarteret Lammet beslutade att starta Grannsamverkan.

Håkan Hermansson är mer än nöjd med gensvaret på upptaktsmötet, där kvarteret Lammet beslutade att starta Grannsamverkan.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-02-27 15:00

Ni hade upptaktsmöte för boende i kvarteret Lammet på tisdagskvällen, hur blev gensvaret?

– Jättebra, ett 20-tal lägenheter av 33 bebodda representerades. Så det kom 27 personer, det måste betecknas som lyckat.

Vad sa deltagarna om ditt initiativ?

– Jag fick både klapp på ryggen och fick höra att det var en bra idé, så det verkade uppskattat.

Hur går ni vidare?

– Redan under kvällen beslutades att starta Grannsamverkan i kvarteret och merparten skrev på direkt. Nu tänker jag stämma av med även övriga grannar, om de är intresserade. De kanske bara hade förhinder att närvara på mötet.

Finns det något konkret ni tänker ta tag i direkt?

– Ja, i närtid kommer vi genomföra typ en trygghetsvandring, där vi bland annat kommer titta på belysningen i kvarteret, kanske finns det någon häck som upplevs för hög och vi kommer förstås sätta upp dekalerna som följer med det faktum att vi startat Grannsamverkan.

Har du hört om något mer kvarter tänker följa efter?

– Nej, inte något uttalat till mig, men det mesta går ju via trygghetsstrateg Linus Ivarsson även om jag tänkt mig att vara lite ambassadör för Grannsamverkan i flerfamiljshus.

Hallå där

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!