Före detta C-politiker ställer upp för KD i kommunvalet

Kristdemokraterna har många nya namn på valsedeln till höstens kommunval i Hultsfred. Bland de nya kandidaterna finns förre centerpartisten Niclas Mobelius och rektorn Tina Bågenhammar.

Heidi Loord, Hampus Jonsson, Jonathan Sahlström, Tina Bågenhammar, Niclas Mobelius, Sofi Freudenthal, Andreas Axelsson och Folke Pleijert är åtta av de nya kandidaterna på KD:s valsedel till kommunvalet i Hultsfred.

Heidi Loord, Hampus Jonsson, Jonathan Sahlström, Tina Bågenhammar, Niclas Mobelius, Sofi Freudenthal, Andreas Axelsson och Folke Pleijert är åtta av de nya kandidaterna på KD:s valsedel till kommunvalet i Hultsfred.

Foto: Kristdemokraterna

Hultsfred2022-02-17 10:12

KD-styrelsen i Hultsfred har föreslagit 30 personer till valsedeln, varav 14 är nya namn.

En av de nya kandidaterna är Niclas Mobelius, som tidigare representerat Centerpartiet i kommunpolitiken, dock inte under den nuvarande mandatperioden.

– Det blir härligt att vara med och bidra till en bättre kommunalpolitik tillsammans med KD i Hultsfreds kommun! Jag kommer bland annat att arbeta för rättvisare fördelning och satsningar mellan kommunens åtta tätorter. Landsbygds- och ungdomsfrågor är också något jag engagerar mig för på alla sätt, säger Niclas Mobelius i ett pressmeddelande.

Även Tina Bågenhammar, rektor på friskolan Prolympia i Virserum, ställer upp för KD i kommunvalet.

– Jag har valt att engagera mig i KD utifrån de värderingar partiet står för. Precis som Ebba sade på rikstinget i höstas så måste man leda landet utifrån goda värderingar och sedan omsätta dem i kloka prioriteringar med det gemensamma bästa för ögonen, säger Tina Bågenhammar i samma pressmeddelande.

– De frågor som ligger mig varmt om hjärtat är frågor som rör skola, vård och omsorg men även frågor som berör landsbygden då det är av stor vikt att hålla landsbygden levande. 

Övriga nya namn som presenteras nu är lantbrukaren Folke Pleijert, skogsmästaren Andreas Axelsson, polisen Hampus Jonsson, yrkesföraren Sofi Freudenthal, läraren Heidi Loord och resurspedagogen Jonathan Sahlström.

– Jag vill likna kommunen och dess förvaltning vid en bra fotbollsdomare – den ska inte märkas i den löpande verksamheten, utan se till att vardagen fungerar för alla deltagare, säger Folke Pleijert i pressmeddelandet.

Hur många av de nya kandidaterna hamnar på den övre delen av valsedeln?

– Tre stycken av dessa hamnar på topp tio, säger Anders Andersson, ordförande för KD i Hultsfreds kommun.

I dagsläget har Kristdemokraterna fyra mandat i kommunfullmäktige. Hur många av de nuvarande fullmäktigeledamöterna som ställer upp i höstens val vill Anders Andersson inte avslöja.

– Jag återkommer till det, säger han.

Valsedeln till kommunvalet fastställs på årsmötet den 28 februari.

Vilken målsättning har ni i kommunvalet?

– Nio mandat skulle det ha varit om alla som har valt oss i regionvalet också skulle rösta på oss i kommunvalet. Men målsättningen är att vi ska ta sex mandat eller kanske sju.

Niclas Mobelius, virkesmätare och före detta centerpartist, är en av de nya kandidaterna på KD:s kommunlista.
Niclas Mobelius, virkesmätare och före detta centerpartist, är en av de nya kandidaterna på KD:s kommunlista.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!