Målet är ett nationellt uppdrag

Det betyder mycket för Svenskt Rockarkiv att landstingets kulturnämnd ger bidrag. Men allra helst vill man ha ett nationellt uppdrag att bevara den svenska populärmusiken.

Arkivchefen Stefan Ölvebring visade Ingegerd Petersson (C) runt i  bland arkivets alla kulturskatter.

Arkivchefen Stefan Ölvebring visade Ingegerd Petersson (C) runt i bland arkivets alla kulturskatter.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2018-08-17 22:00

Och förstås den ekonomiska tryggheten det innebär. Annars har det varit lite si och så med tryggheten under många år, ända till landstingets kulturnämnd tog beslut om att skjuta till pengar.

– Vi började med 400 000 kronor, säger Ingegerd Petersson (C) vice ordförande i landstingets kulturnämnd, nu har det växt till drygt 800 000 kronor.

Men för att kunna utveckla verksamheten ännu mer, behövs större resurser. Och det kan man få med ett statligt stöd.

På fredagen var hon på besök i Hultsfred, för att träffa arkivchefen Stefan Ölvebring och kommunalrådet Lars Rosander för att få en färsk lägesbild inför nästa veckas möte med Statens Kulturråd.

– Det är nästan omöjligt att få statligt stöd för en verksamhet, om inte kommun och region också är med, säger hon. Och i det här fallet är ju både kommunen och landstinget med på tåget.

Så inför mötet med Statens Kulturråd vill hon veta de senaste nyheterna om Svenskt Rockarkiv. Det är en hel del på gång.

Svenskt Rockarkiv står ju också inför den största förändringen sedan flytten från Stockholm för många år sedan. Nu förbereder man som bäst flyttningen till nya lokaler i Hultsfreds nya bibliotek.

Dessutom är man inne på slutspurten när det gäller musikpromenaden genom Hultsfred.

Så det finns en hel del att berätta, som kanske kan få Statens Kulturråd att natta och dela ut det eftertraktade uppdraget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!