Majblomman är tillbaka: Så löser man försäljningen

På torsdag börjar Majblomman säljas i Hultsfred och Vena. Efter förra årets inställda försäljning gör den så viktiga blomman comeback – på ett helt nytt sätt.

Majblomman gör comeback. Men försäljningen kommer ske på ett helt nytt sätt, via webbshop.

Majblomman gör comeback. Men försäljningen kommer ske på ett helt nytt sätt, via webbshop.

Foto: Privat

Hultsfred2021-04-11 19:00

I Hultsfred och Vena är det årskurs fem som kommer att sälja.

– Efter förra årets uppehåll känns det bra att det blir försäljning i år, säger Monika Svensson, sekreterare i Hultsfreds Majblommekommitté. Det ger ju möjlighet att kunna hjälpa barn upp till 18 år, som är i behov av ekonomisk stöttning.

Hur ska ni lösa försäljningen på ett coronasäkert sätt?

– Vi knackar inte dörr, utan barnen kommer starta en egen liten personlig webbshop som de säljer igenom, så vi hoppas de har ett stort kontaktnät. Blommorna levereras sedan direkt hem i brevlådan.

Årets insamling står på två ben, kan man säga. När coronapandemin tog ett grepp om Sverige förra våren tvingades Majblomman ställa in all fysisk försäljning och 2020 års majblommor fick läggas på hög. 

Nu får den en ny chans att blomma ut och göra nytta när barn hjälper barn.

Hur gick det med ansökningarna i fjol, när försäljningen ställdes in?

– Vi fick inte in så många ansökningar, jag tror det gick lite hand i hand med att vi inte sålde, säger Monika Svensson. Nu hoppas vi komma igång igen, för vi vet att det finns ett stort behov.

Utöver 2020 års modell görs en digital insamling, precis som förra året. Vem som helst kan skänka pengar och i utbyte få årets majblomma som har zebra- och tigerrandiga kronblad och tunn tyllbotten, den kanske mest spektakulära blomman i Majblommans 114-åriga historia.

Försäljningen startar den 15 april och pågår till den 2 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!