Katten Loki återfunnen: "Nu får han inte gå ut själv"

Klockan 23.36 kom ett mejl från Jürgen och Claudia Schrage: "Loki i back" skrev de och berättade hur de till slut hittade honom.

Tillbaka i husses trygga famn. Loki kom till rätta igen, efter några äventyrliga dygn på rymmen i Hultsfred. På torsdagskvällen hittades han tack var en ny signal från GPS-trackern.

Tillbaka i husses trygga famn. Loki kom till rätta igen, efter några äventyrliga dygn på rymmen i Hultsfred. På torsdagskvällen hittades han tack var en ny signal från GPS-trackern.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-08-18 10:30

När vi på tidningen läst mejlet körde ner till Hultsfreds Strandcamping för att träffa familjen och vi överraskade dem mitt i frukosten. Det tyska paret är på semester i Hultsfred och det var under vistelsen på den lokala campingen som parets katt Loki försvann. Sedan dess har paret letat efter sitt husdjur, utan att hitta katten. Men Jürgen berättar att man på sen torsdagskväll fick en ny markering från Lokis GPS-tracker från nästan samma ställe som den första och de tog husbilen och körde dit, någon kilometer från campingplatsen.

– Där satt vi och väntade, och väntade, och väntade, fyller Claudia på.

Men så kom en ny markering från halsbandet, och ganska snart kom Loki vandrade. Gissa om Jürgen och Claudia var snabba med att öppna sidodörren till sin husbil. Och Loki hoppade in. 

Familjens eget drama var över, Loki var tillbaka, och till synes vid god vigör. Han tycks inte ha tagit någon skada av de här äventyrliga dygnen i Sverige. Så Lokis försvinnande fick ett lyckligt slut. Jürgen och Claudia Schrage fick tillbaka sin älskade familjemedlem, efter några nervösa dygn i Hultsfred.

– Men nu får han inte gå ut själv medan vi är kvar i Sverige, säger Jürgen Schrage.

Nu när katten har kommit till rätta igen, kommer familjen att fortsätta sin semester enligt planerna. Redan på fredagsförmiddagen bar det av söder ut. Dock inte så långt.

 – Vi kör till Mörlunda där vi har vänner, säger Claudia, och sedan kommer vi att sakta fortsätta mot Tyskland. Det blir flera stopp längs vägen.

Familjen är tacksam för att så många har engagerat sig och hjälpt till i sökandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!