Badvädret återkom efter regnet

Lördagen i Hultsfred bjöd på en somrig väderlek och en gynnsam temperatur. Det utnyttjade delar av allmänheten genom en stunds skön avkoppling vid det närliggande Kristinebergsbadet.

Martin Jakobsen och Stephanie Jakobsen tog sommarens första svenska dopp i helgen.

Martin Jakobsen och Stephanie Jakobsen tog sommarens första svenska dopp i helgen.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2023-07-09 19:00

Paret Stephanie och Martin Jakobsen från Hultsfred hade fram till i lördags endast badat i utländska vattendrag under den pågående sommaren och semestern.

undefined
Martin Jakobsen och Stephanie Jakobsen tog sommarens första svenska dopp i helgen.

– Men idag har vi äntligen badat i Sverige för första gången i år. Det gick att bada, även om det var lite kallt i vattnet, sade Stephanie Jakobsen när Vimmerby Tidning besökte Kristinebergsbadet under lördagseftermiddagen. 

Familjen Jakobsens barn tyckte emellertid inte att det var det minsta kallt utan badade för fulla muggar ute i vattnet. Det fanns inte ens tid att prata med tidningens utsände en kortare stund.

Far och son Milojevic, Newanja och Noel, besökte också Kristinebergsbadet den här lördagen. Något dopp hade det emellertid ännu inte blivit för duon när tidningen träffade dem precis vid strandkanten.

undefined
Noel Milojevic lekte hellre på stranden än badade.

– Nej, vi har inte badat ännu. Det är lite för kallt i vattnet, sa Newanja Milojevic, samtidigt som sonen byggde sina egna sandslott strax intill.

– Det är roligare att leka i sanden än att bada, sa Noel innan han fortsatte sitt entusiastiska skapande med hinken och spaden.

Bröderna Backstad, Palle och Ebbe, har badat mycket i sommar. Det gjorde de även i lördags. När de pratade med tidningen befann de sig dock uppe på landbacken.

undefined
Bröderna Palle och Ebbe Backstad har badat mycket i sommar.

– Det roligaste med sommaren är att bada, sa Ebbe och hans bror nickade instämmande innan de båda sommarlediga bröderna lekte vidare på grönområdet på badplatsen.

undefined
Gunilla Alp och Håkan Svärd gillar att vistas på Kristinebergsbadet.
undefined
Ett självklart inslag på vilken badplats som helst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!