Frivilliga sökes – uppdraget: Spola isbana vid skolan

Frivilliga ismakare efterlyses. Venabon Hans Kernen gick ut på sociala medier med ett upprop. Flera frivilliga behövs för att spola upp isbanan vid skolan.

I Silverdalen har jobbet med att spola upp isbanan precis börjat och nu håller Mikael Johansson tummarna för att minusgraderna håller i sig framöver.

I Silverdalen har jobbet med att spola upp isbanan precis börjat och nu håller Mikael Johansson tummarna för att minusgraderna håller i sig framöver.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-12-16 05:00

– När vi fick den nya arenan vid skolan blev vi lovade att det skulle gå att spola upp en is på vintern, säger han. Och det gör det säkert.

Men det har visat sig vara lättare att säga än att göra. 

– Närmsta brandpost finns uppe vid modulerna, säger han, det är säkert 300 meter att dra slang, för att få fram vatten. Och det är det problemet han jobbar med nu. 

Antingen att hitta tillräckligt med slang att låna, eller hitta en annan lösning.

– Det finns naturligtvis vatten i gymnastikbyggnaden, som ligger strax intill arenan, säger han. Men det är en vanlig trädgårdsslang och det förslår inte så mycket.

Han har dock fått en del napp på sitt upprop.

– Det är några föräldrar som kan tänka sig att ställa upp, säger Hans Kernen. Men först och främst gäller det att få fram vatten.

– Jag minns ju själv hur roligt det var att åka skridskor när jag var liten säger han, det är därför jag har engagerat mig. För barnens skull.

Samma anledning gäller för gänget i Silverdalen, som tagit sig an uppgiften att spola upp bandybanan. Eller i alla fall en del av den.

– Vi vill göra något roligt för barn och ungdomar, det händer ju inte så mycket här annars, säger Mikael Johansson, som med vana rörelser för slangen fram och tillbaka. 

För att vara första kvällen har han hunnit ett bra stycke på väg. Men det är mycket bandybana kvar att spola. Även om man nöjer sig med halva.

– Målsättningen är att vi ska ha en åkbar bana till jul, säger Ted Nilsson.

 Och med tanke på dyrtider, kan det visa sig värdefullt för barnfamiljer att få ett nöje som inte kostar något.

Här kan du åka skridskor i Hultsfreds kommun

• Hultsfred: Isbanan vid Hagadal. Puck- och bollfri åkning till 19 på vardagar och 17 på lördagar och söndagar. Därefter är det fritt fram.

• Målilla: Bandybanan har allmänhetens åkning dagligen 9-21, lördag-söndag 10-21. 

Dock med undan tag för bokade tider för match och träning.

• Virserum: Ishallen öppen 14 - 15.30 på vardagar, 9-11 på lördagar och söndagar 8 - 10.

• Mörlunda: Isbanan vid sporthallen är inte klar än, men om vintern håller i sig räknar man med att ha den klar till julhelgen. Men spolning pågår.

Silverdalen: Även här är isen på gång. Målet är att den ska vara klar till jul. Ett helt gäng med eldsjälar är i full gång att bygga upp isen på bandybanan. Halva ytan till att börja med, men hela bandybanan är målsättningen.

Det är bråda tider med att få till underlaget och spola upp bandybanan i Silverdalen.
Det är bråda tider med att få till underlaget och spola upp bandybanan i Silverdalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!