Nervöst inför utställningsdebuten

"Jag har bestämt sig, nu ska det ske". Lina Anemyr utställningsdebuterar och det som headliner på Galleri Kopparslagarens första utställning för i år.

Lina Anemyr utställningsdebuterar. På lördag visas hennes blyertsteckningar för första gången på Galleri Kopparslagaren. Hon visar ett antal detaljrika teckningar. Här med det sovande lodjuret.

Lina Anemyr utställningsdebuterar. På lördag visas hennes blyertsteckningar för första gången på Galleri Kopparslagaren. Hon visar ett antal detaljrika teckningar. Här med det sovande lodjuret.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-01-12 15:00

– Det känns väldigt nervöst, erkänner hon, att veta att det kommer en massa folk som vill titta. 

Lina Anemyr från Hultsfred har tecknat så länge hon kan minnas, och kanske längre än så. Men steget till att ställa ut har varit långt. Men nu blir det två utställningar på kort tid. I nästa månad kommer hon att ställa ut på friytan hos Virserums konsthall också.

Lina Anemyr jobbar med enklast tänkbara utrustning, tre blyertspennor med olika hårdhet räcker för att hon ska kunna åstadkomma sina detaljrika teckningar, och med dagrar och skuggor som ger både djup och liv.

– Sedan behövs det gott om tid och mycket tålamod. Jag tecknar så mycket jag har samvete till, jag har ju barn och familj och jobb också, säger hon.

Fram till nu har hon inte visat upp så mycket av det hon gjort, ja bortsett från för vänner och bekanta. Men nu har bilderna kommit fram ur byrålådan.

– Det är första gången jag ser den bilden på en vägg, säger Lina Anemyr och pekar på en bild med två kärvänliga tigrar. Det känns lite ovant.

Varenda hårstrå i pälsen på tigrarna syns, och ljuset spelar i morrhåren. På den stora kofferten vid väggen mitt emot står en lika detaljrik bild på en sovande lokatt. 

Och redan i entrén möts besökarna av en serie artistporträtt, av BeeGees, Slash, och Alice Cooper.

Två målargrupper från Målilla, under ledning av Annika Mikkonen och grupp från Skedala deltar också i utställningen på galleriet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!