Kusinerna gjorde obehagligt fynd vid badplatsen

Kusinerna Borgengren gav sig ut för att leta efter fisk vid Stora Hammarsjöns badplats. När jakten var över hade duon bland annat hittat två spetsiga träpålar vid den välbesökta badplatsen.

Milton Borgengren och Oliver Borgengren med ett av de spett som hittades vid Stora Hammarsjöns badplats under tisdagen.

Milton Borgengren och Oliver Borgengren med ett av de spett som hittades vid Stora Hammarsjöns badplats under tisdagen.

Foto: Privat/Markus Danielsson

Hultsfred2022-07-13 12:00

Det var vid lunchtid på tisdagen som kusinerna Milton Borgengren och Oliver Borgengren befann sig vid Stora Hammarsjöns badplats utanför Hultsfred. När pojkarna undersökte vattnet vid en av bryggorna gjorde de en upptäckt som de båda tyckte var obehaglig.

– Vi såg att det fanns något som stack upp från botten precis vid bryggan, berättar Milton, som snart fyller tretton år.

Den ett år äldre kusinen, Oliver, lyckades i nästa skede med viss möda dra loss det upptäckta föremålet, som visade sig vara ett träspett.

– Det syntes tydligt att någon hade förändrat den ena änden på spettet och gjort den spetsig, säger Therese Borgengren, mamma till Milton och som fick ta del av det obehagliga fyndet inne på stranden.

– Min man blev så arg när han såg det där spettet att han knäckte det i flera delar och slängde det sedan i soporna, fortsätter Therese Borgengren.

En kort stund senare hittade Milton och Oliver ett nytt spett när de letade efter fiskar i vattnet.

– Det låg plant på botten inne vid själva badplatsen, säger Milton om fyndet som såg ut att ha legat en längre tid i vattnet än det första spettet.

I det här skedet kontaktade Therese Borgengren Hultsfreds kommun för att berätta om de upphittade spetten. Hennes vittnesuppgifter togs emot men när kommunens personal så småningom kom till platsen var inte släkten Borgengren kvar. 

– Jag hittade bara en träpåle som var hel och lite trubbig i kanterna. Vi hörde även talas om att det skulle finnas ett annat spett men det hittade vi inte trots att vi letade på badplatsen, säger Vinko Katana från Hultsfreds kommun.

Hur ser du på det faktum att de unga pojkarna hittade ett spetsigt föremål fastsatt på botten strax intill en välbesökt badbrygga?

– Om det är sant så är det ju för jävligt att det finns människor som gör sådant här vid badplatser.

Tommy Svensson Pöder är kultur- och fritidschef i Hultsfreds kommun och han säger att kommunen alldeles nyligen hade dykare på plats vid badplatsen. De gjorde den sedvanliga kontrollen och såg till att inga ovälkomna och farliga föremål fanns i området. Det är i nuläget inte aktuellt med någon extra insats med anledning av de spetsiga fynden.

– Vi kontrollerar alla våra olika kommunala badplatser regelbundet så att de ska vara säkra att bada på, säger Tommy Svensson Pöder.

"Vi kontrollerar alla våra olika kommunala badplatser regelbundet så att de ska vara säkra att bada på", säger Tommy Svensson Pöder.
"Vi kontrollerar alla våra olika kommunala badplatser regelbundet så att de ska vara säkra att bada på", säger Tommy Svensson Pöder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!