Konstkollot blev inställt

Igår skulle konstkollot med fokus på konst och teknik ha börjat. Men för få anmälningar har gjort att arrangemanget ställts in.

Konstkollot som skulle kombinera konst och teknik har blivit inställt.

Konstkollot som skulle kombinera konst och teknik har blivit inställt.

Foto: elmström

Hultsfred2018-06-27 10:00

– Vi fick in ett par anmälningar men måste ha runt 20 stycken för att det ska gå runt, berättar Johanna Strand på Kalmar konstmuseum.

– Det är alltid tråkigt när det blir inställt. Det var en väldigt speciell workshop med all modern teknik och så skulle de fått ställa ut inne på den fina miljön i Kopparslagaren. Så jag tror att det hade blivit en fin upplevelse för dem och för besökarna.

I Hultsfred skulle konstnär Jens Evaldsson ha varit workshopledare och en del av kollot skulle deltagarna fått chansen att utforska Makerspaces 3D-skrivare, fått bygga modeller och rita. Att det blev så få sökande tror Johanna delvis beror på konkurrensen.

– Vi har fortfarande konstkollo i Vimmerby och Emmaboda och där har det varit så stort intresse att vi till och med fått tacka nej. I Hultsfred har vi fått veta att det finns ett stort utbud, vilket är bra men gör det blir en konkurens. Det kan vara svårt att nå ut när man har workshop och fånga intresset hos ungdomarna. Jag hoppas att vi kommer att försöka igen i Hultsfred men det blir då till nästa sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!