Klotter med dolda budskap

Klotter med dolda budskap mötte de morgonpigga i centrala Hultsfred på fredagen. Senare framkom att också Hultsfreds Bostäder och flera privatpersoner utsatts för skadegörelsen.

Sprayburken hittades slängd vid ett trä.

Sprayburken hittades slängd vid ett trä.

Foto: Privat

Hultsfred2018-05-26 17:55

Bokstavskombinationen ”FTP”, normalt slang för ”fuck the police" och ODZ, som står för "vi är inte gangsters - vi bara pundar" hade sprayats med neongrön färg på entrén till gallerian och den offentliga toaletten i centrum.

Det är bokstavskombinationer som känns väl igen i storstäderna, som en del av graffitin.

– En sanering beställdes omgående efter att jag gjort en polisanmälan, säger Jan Oscarsson, fastighetsingenjör på det kommunala industribolaget, HKIAB. Det drar med sig en massa kostnader, som skattebetalarna får stå för. Pengar som vi gärna hade lagt på något mycket, mycket bättre. Det är så totalt onödigt.

Senare visade det sig att också flera privatpersoner drabbats. Bland annat har ODZ skrivit på ett skyltfönster och en bilägare har fått sin bil förstörd med ett spegelvänt hakkors. Även Hultsfreds Bostäder har utsatts för vandalerna, sedan man klottrat på ett nybyggt garage vid trygghetsboendet intill sjön Hulingen. Det var knappt så den riktiga färgen hunnit torka ens.

Ett spgelvänt hakkors har klottrats på en bil.
Ett spgelvänt hakkors har klottrats på en bil.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!