Så blir årets studentbal i Hultsfred

21 danspar kommer att virvla runt på årets studentbal i Hultsfred. Den sjätte maj är det dags och i år blir det lite av en återgång till hur det var tidigare.

Julia Johansson och Anna Nilsson jobbar på med förberedelserna inför studentbalen som ordnas 6 maj. Det är många pusselbitar som måste passa ihop.

Julia Johansson och Anna Nilsson jobbar på med förberedelserna inför studentbalen som ordnas 6 maj. Det är många pusselbitar som måste passa ihop.

Foto: Privat

Hultsfred2023-04-09 16:00

– Dansen kommer att bli i Hagadals Sporthall, berättar Julia Johansson som tillsammans med Anna Nilsson svarar för arrangemanget.

De båda ekonomistudenterna fick erbjudandet att arrangera för ett år sedan, och de nappade. Sedan dess har det varit en intensiv tid. Inte minst som skolarbetet också måste få ta tid.

För det går åt en hel del planering och förberedelser. Så det gäller att vara ute i god tid.

– Men det är väldigt roligt, tycker Julia Johansson.

Dansträningen började exempelvis i januari och pågår in i det sista. För när det är dags, måste stegen sitta perfekt.

– Det har varit mycket att lära sig, konstaterar Julia Johansson.

Studentbalen har annars de senaste åren hållits i Folkets Park, dit man flyttade för att vara utomhus under pandemin. Men nu är man alltså tillbaka i Hagadal, och läget är normaliserat igen efter pandemin.

– Det är ju inomhus, säger Julia Johansson, och här finns det gott om plats för publik på läktaren. Att läktaren kommer att fyllas med föräldrar och kompisar och andra anhöriga.

Julia hoppas på att många kommer för att titta på dansuppvisningen i sporthallen.

Dansen hålls på lördagseftermiddagen och efter fotograferingen, det är klart att de vackra klänningarna ska dokumenteras, drar hela gänget iväg till Vimmerby. Först blir det stilenlig middag på Stadshotellet och efteråt blir det fest på Kharma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!