Jobbet klart: Hagadalsgatan öppen igen

Nu kan livet börja återgå till det normala för de boende utmed Hagadalsgatan. På måndagen öppnades gatan officiellt och trafiken släpptes på igen.

Nu kan saker och ting börja återgå till det normala. Hagadalsgatan, en av Hultsfreds rätta infarter, är öppen igen, och boende utmed gatan slipper hoppa över grannens staket för att ta sig hem.

Nu kan saker och ting börja återgå till det normala. Hagadalsgatan, en av Hultsfreds rätta infarter, är öppen igen, och boende utmed gatan slipper hoppa över grannens staket för att ta sig hem.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-06-08 16:30

Det är i långa stycken en helt ny Hagadalsgata som presenteras för allmänheten. Hela gatan, från rondellen och upp till den planerade nya förskolan har åtgärdats.

I samband med att vatten och avloppsledningarna bytts ut, har man också passat på att göra en del trafiksäkerhetsåtgärder, inte minst för fotgängare och cyklister.

 I det arbetet har det varit primärt att få ner farten på bilarna. Hastighetsbegränsningen har sänkts till 40 kilometer, samtidigt som vägen smalnats av bitvis.

Gatan har fått ett första lager asfalt och mer ska det bli.  Det första lagret ska längre fram kompletteras med ett slitlager. I väntan på det hoppas ÖSK på förståelse för att kantstenarna kan verka höga.

Eva Stjärnek Lemon, som bor på Hagadalsgatan har sett fram mot den här dagen, när saker och ting kan börja återgå till det vanliga.  Samtidigt ser hon några frågor som behöver få svar.

– När kan vi flytta tillbaka våra brevlådor, undrar hon. Under byggtiden har de flyttats för att post och tidningsbud skulle komma åt dem. Ska vi vänta med att flytta tillbaka till slitlagret är lagt?

Hon är också fundersam över de höga trottoarkanterna, som hon befarar kommer att bli ett problem när det gäller utbärningen.

– Men annars har det blivit väldigt fint och snyggt nu när gatan är nylagd, säger hon.

Hon har också lagt märke till att det finns en nyfikenhet på slutresultatet. Det är många som går och cyklar den här vägen för att se hur det blev.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!