Tårtkalas på torget när Tors Plan invigs

Nya Tors Plan ska invigas med tårtkalas mitt på torget. Frederika Svensson på kommunens utvecklingskontor hoppas det ska bli en riktig folkfest.

Jenny Nilsson och Frederika Svensson är i full gång att planera invigningsfesten på Tors Plan. Det blir bland annat ett stort tårtkalas, och det finns förhoppningar om att det blir folkfest på torget.

Jenny Nilsson och Frederika Svensson är i full gång att planera invigningsfesten på Tors Plan. Det blir bland annat ett stort tårtkalas, och det finns förhoppningar om att det blir folkfest på torget.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-08-11 11:45

Just nu är man inne på slutspurten i planeringen inför invigningen som blir 22 september. Hultsfreds kommun och Hultsfred Handel gör gemensam sak med själva kalaset som kommer att hållas mitt på torget.

– I nästa vecka hoppas vi kunna komma ut med mer information, säger Frederika Svensson, som räknar med att kunna sy hop programmet färdigt inom kort.

Men så här långt är tårtkalaset klart. Och torghandeln.

Jenny Nilsson i Hultsfred handel kan berätta att det blir ganska många torghandlare.

– Det visade sig vara en bra vecka vi valde, september brukar vara en fullbokad månad annars. Men nu blir det veckan före Ölands skördefest.

Frederika och Jenny räknar med att det ska kunna hända en hel del på invigningen. Men vad det blir vill de vänta med till programmet är helt klart. Förhoppningen är att det ska bli lite som Hultsfredsdagen Light.

Ombyggnaden är inne på slutspurten nu. Till största delen börjar det se färdigt ut när plattorna är lagda. Nu pågår jobbet för fullt med att sätta upp den nya belysningen.

– Slutbesiktningen sker om ett par veckor, säger Jennie Konradsson, byggledare på ÖSK, och när den är klar räknar vi med att kunna släppa på trafiken. Vecka 35 börjar också planteringen.

Det har varit en intensiv period för Konradsson, med mycket jobb med Tors Plan. Nu när det börjar synas en ände på projektet är hon redo att kasta sig över nästa projekt.

Blir det inte lite tomt nu när torget är färdigt?

– Nej det är ingen fara, då sätter vi i gång på allvar med den nya lekplatsen i Vena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!