Hyrorna höjs av bostadsbolaget

Årets hyresförhandlingar i Hultsfred klarades av blixtsnabbt. Resultatet blir en höjning motsvarande en pizza i månaden.

Det blir en mindre hyreshöjning i Hutlsfred nästa år. Hyresgästföreningen och AB Hultsfreds Bostäder kom överens om 1,33 procent. Eller 11,35 per kvadratmeter.

Det blir en mindre hyreshöjning i Hutlsfred nästa år. Hyresgästföreningen och AB Hultsfreds Bostäder kom överens om 1,33 procent. Eller 11,35 per kvadratmeter.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-12-03 17:00

– För en normallägenhet handlar om 71 kronor i månaden, eller om man så vill 11,35 per kvadratmeter, säger Nicke Wainebro, vd för AB Hultsfreds Bostäder.

– Vi begärde 1,94 procent, fortsätter Wainebro, men vi fick ett bud på 1,33 procent från Hyresgästföreningen och det kunde vi acceptera. Så vi var nöjda båda två efter förhandlingen.

Till förhandlingarna hade bostadsbolaget tagit fram ett omfattande underhållsprogram som underlag. Det var främst med tanke på den som bostadsbolaget begärde 1,94 procent. Det, och en förväntad höjning av räntorna.

– Går räntan upp en halv procent, gör det ganska stora pengar för oss, säger Wainebro. Det skulle öka våra kapitalkostnader mycket.

Han pekar också på att höjningen med 1,33 procent ligger i nivå med utfallet av förhandlingarna i andra kommuner.

Nicke Wainebro sörjer inte över att man inte fick igenom sitt krav. Det mesta av det planerade underhåller kan ändå genomföras som det är tänkt.

– Det är bara lite vi får lägga åt sidan. I år kommer vi att satsa mycket på utvändig målning, säger Wainebro. Både i Hultsfred och i Virserum.

De projekt som är planerade är Oredan och Källerydsgatan, där balkongsidan ska målas om. När det gäller Berguven i Hultsfred kommer båda husen att målas om helt och hållet. Liksom också Cypressen i Virserum.

Så nu när årets hyresförhandling är avklarad, riktas bostadsbolagets uppmärksamhet på nästa projekt. Den här väckan kommer det planerade lägenhetsbygget i Målilla att gå ut på anbudsförfrågan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!