Nermina om sin kollega Stefan Löfven: "Ett bra beslut"

Hon har tjänstgjort i riksdagen, i Stefan Löfvens team. På måndagen såg Nermina Mizimovic statsministern avgå. "Jag tycker han bevisar att han sätter Sveriges bästa främst".

Nermina Mizinovic tycker att Stefan Löfven tog ett bra och klokt beslut som valde talmansrundor och inte extraval.

Nermina Mizinovic tycker att Stefan Löfven tog ett bra och klokt beslut som valde talmansrundor och inte extraval.

Foto: Privat

Hultsfred2021-06-28 20:00

Förutom sina politiska uppdrag i Hultsfreds kommun, bland annat som ledamot i fullmäktige och kommunstyrelsen, har Nermina Mizimovic (S) fått det hedersamma uppdraget, att tjänstgöra som riksdagsledamot för Kalmar län. 

Två gånger för Laila Naraghi i konstitutionsutskottet och nu senast för Tomas Kronståhl i utbildningsutskottet, medan han var pappaledig.

Du som har jobbat i riksdagshuset, vad tror du händer i korridorerna nu?

– Jag tror inte någon vet om jag ska vara ärlig hur det kommer gå. Men, jag vet vad jag hoppas på – att vi får fortsätta regera fram till nästa val. Hur det blir upptäcker vi snart, allihop.

Hur tror du att Löfvens tankar gick inför beslutet?

– Han sa själv på pressträffen att det var ett av de svåraste beslut han tagit någonsin, för man vet inte hur det går. Personligen såg jag en stabil och lugn statsminister och det är precis det Sverige behöver. Både i kristider och efteråt när vi ska bygga framtid.

Vad var din tanke när han meddelade sitt beslut att avgå?

– Jag blev lite ledsen för jag tycker att Löfven är en bra ledare för Sverige – men samtidigt stolt efter beskedet. Jag tänker på vad socialdemokraterna åstadkommit under åren i regeringsställning sedan 2014, hanteringen av pandemin och nu hans beslut att välja talmansrundor. Det tycker jag bevisar att han sätter Sveriges bästa främst. Han väljer inte extraval, som kostar mycket pengar. Ett klokt och bra beslut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!