Unga Hultsfredsmusiker till SM i Jazz

Musikskolan i Hultsfred skickar elever till Stockholm, för att delta i SM i Jazz. Traditionen från förr om åren håller i sig.

Sigge Olofsgård ser fram mot en långhelg i Stockholm tillsammans med de unga musikerna från Musikskolan i Hultsfred.

Sigge Olofsgård ser fram mot en långhelg i Stockholm tillsammans med de unga musikerna från Musikskolan i Hultsfred.

Foto: Örjan Karlsson

Hultsfred2022-03-01 17:00

Sofie Jonsson, Wilmer Holmström, Elis Lindström, Elis Åström, och Thijmen Tates ingår i jazzbandet som ska försvara Hultsfreds färger i tävlingen. Med sig har de ledarna Larserik "Sigge" Olofsgård och Lina Hultgren.

1-3 april är det dags. Då drar gänget iväg till huvudstaden, för att delta i Blue House Youth Jazz Festival. Och under tre dagar kommer de att leva jazz, andas jazz, ja och såklart spela jazz.

De får också möjlighet att möta en rad etablerade artister, höra föreläsningar, vara med på clinics och en hel del annat.

På söndagen blir det också ett tävlingsgig, där Hultsfredsgänget ställer upp i SM, för att försvara musikskolans tidigare framgångar i tävlingen. Det har blivit en hel del av den varan genom åren.

– 2011 blev vi bästa storband i kulturskolaklassen. Året därpå blev vi bästa kompgrupp och sedan har vi haft en del andra framgångar, säger Lars-Erik Olofsgård.

Jazzbandet från Hultsfred har en liten annorlunda sättning, med piano, kontrabas, tenorsaxofon och cello. Ett instrument som är unikt i jazzen.

– Vi kommer att spela specialskriven musik gjort speciellt för den här sättningen, säger Larserik. Lina Hultgren har skrivit musiken för just den här sättningen. Hon komponerar fantastiska låtar. 

Resan till storstan görs i Musikskolans regi och det är ett sätt att utveckla och stärka verksamheten, att skapa förutsättningar för unga att möta och inspireras av etablerade musiker. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!