Hultsfreds ridklubb ligger i startgroparna

Ännu några dagar får de gå och slöa i sommarvärmen, hästarna på Hultsfreds ridklubb i Kristineberg.

Nytt underlag i ridhuset. Ännu har ingen hästhov satt några spår.

Nytt underlag i ridhuset. Ännu har ingen hästhov satt några spår.

Foto: Brita Freudenthal

Hultsfred2018-08-04 11:00

Också ridskolehästar behöver ladda batterierna. Under sommaren har hästarna gått på beten runt ridklubben i Kristineberg och samlat krafter inför hösten. Det loja livet där de vilat på tre ben och viftat bort flygfän åt varandra med svansarna börjar kännas drygt både för dem och deras ryttare. Under sommaren har ridklubbens ridhus fått nytt underlag, något som har varit efterlängtat. Underlaget trampas av många hästfötter och måste vara både fast och elastiskt för att hålla hästarnas ben i form. I förlängningen ger det gladare hästar och ryttare som kan utnyttja ritten på ett maximalt sätt.

– Jag tror att de är taggade allihop, både eleverna och hästarna, säger ridinstruktör Maria Olofsson, som också kommer att avsluta sin semester inom kort.

Klubben drar igång sin höstverksamhet den 12 augusti med ett öppet hus. Där kan ryttare och hästar lära känna varandra, antingen på nytt eller för första gången på ett stressfritt sätt. Tio egna hästar och en inlånad finns att tillgå.

– Några av dem är unga och har mycket att lära, det är en ständig process, men det fungerar bra, menar Maria Olofsson.

I våras skrev ridklubben ett avtal med foderleverantörer och det ser ut som om det kommer att finnas så det räcker av både hö och hösilage till hästarna för säsongen. Ett klokt beslut med tanke på den svåra fodersituation som har uppstått genom torkan.

Sommar i hästhagen
Sommar i hästhagen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!