Hultsfreds Bostäder satsar på digital bostadskö

Det kommunala bostadsbolaget AB Hultsfreds Bostäder satsar på att införa en digital bostadskö. Tanken är att det ska minska "tomtiden".

Åke Nilsson (KD), ordförande i AB Hutlsfreds Bostäder berättar att bolaget är i full färd med att installera en digital bostadskö.

Åke Nilsson (KD), ordförande i AB Hutlsfreds Bostäder berättar att bolaget är i full färd med att installera en digital bostadskö.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-09-03 10:00

– Det ska korta tiden mellan att en hyresgäst flyttar ut och nästa flyttar in, säger bostadsbolaget ordförande Åke Nilsson (KD).

Genom att korta väntetiden på att nya hyresgäster ska flytta in räknar bostadsbolaget med att minska sitt inkomstbortfall, när nya hyresgäster kan flytta in snabbare. Samtidigt som det blir enklare för hyresgäster

Han berättar att när det nya systemet är i full drift ska det bli möjligt att gå in på datorn och ställa sig i kö till en eller flera speciella lägenheter i bostadsbolagets bestånd och när den blir ledig får den sökande besked från bostadsbolaget.

– Det behövs ett snabbt beslut från den som står näst i tur, säger Åke Nilsson.

Men han har samtidigt förståelse för att kan ta tid mellan hyresgästerna. 

– Det kan bli en ganska utdragen process, säger Åke Nilsson, speciellt om det är äldre personer som sitter i en villa och vill få den såld. 

Det har förekommit en del invändningar mot det här systemet, erkänner han, Bland anat att det skulle vara svårt för äldre och andra som inte är så bevandrade i datatekniken.

– Men det går bra att ringa till kontoret och tinga en lägenhet, säger Åke Nilsson, som lovar att personalen hjälper till att boka lägenheten.

– Så det ska inte behöva bli några problem, säger han.

Åke Nilsson berättar också att det är stor efterfrågan på centralt boende i Hultsfreds tätort och att det är planer på gång för att man ska möta efterfrågan. Bland annat med en förtätning i kvarteret Sämjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!