Middag med Kungaparet – Putte Svensson Sahlin är bjuden

Putte Svensson Salin är bjuden när kung Carl XVI inleder firandet av sitt 50-årsjublieum på tronen med den traditionella Sverigemiddagen.

Putte Svensson Sahlin, entreprenör och hotellägare från Hultsfred är inbjuden till den traditionella Sverigemiddagen i kungliga slottet nu i januari.

Putte Svensson Sahlin, entreprenör och hotellägare från Hultsfred är inbjuden till den traditionella Sverigemiddagen i kungliga slottet nu i januari.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-12-20 13:10

Sedan tio år tillbaka har kungaparet en tradition att bjuda in och uppmärksamma personer som gjort betydande insatser för Sverige, både på riksplanet, regionalt och lokalt.

– Jag känner mig jättehedrad, säger Putte Svensson Sahlin.

– Det är jättekul att bli uppmärksammad för allt jag har gjort. Nästan hela livet har jag jobbat för att få till ett blomstrande musikliv i Hultsfred. Så det känns fantastiskt.

Hultsfredsbon Putte Svensson Sahlin har många strängar på sin lyra, om man får säga så. Musikhotellet Hulingen är förstås det stora, men han jobbar också som föreläsare och är entreprenör ut i fingerspetsarna. Putte Svensson Sahlin var också en av grundarna till Hultsfredsfestivalen, en tillställning som satte Hultsfred på Sverigekartan. Den startade på allvar 1986 och levde i 24 år. Ur festivalen utvecklades med tiden Metropol, som blev en byggnad för kultur, forskning och utbildning. I dag finns det cirka 400 högskolestuderande i huset.

Att bli bjuden på middag på kungliga slottet i Stockholm är stort, tycker Putte Svensson Sahlin, som tillsammans med frun Jenny kommer att resa upp till huvudstaden för att vara på plats när det är dags.

– Det är verkligen ärofyllt, säger Putte Svensson Sahlin, som dock vill dela med sig av äran till alla som varit med och byggt upp musiklivet till Hultsfred.

– Hultsfred är en fantastisk plats, med fantastiska människor. Det är helt otroligt att man kan bygga upp ett sådant musikliv som vi har, och med en publik som kommer. Trots att det är en ganska liten ort, säger han.

Har du hunnit fundera något på vad du ska prata om vid middagsbordet?

– Nej det har jag faktiskt inte gjort, men när jag kommer i gång, brukar det komma rakt ur hjärtat. Så det är inget problem, säger Putte Svensson Sahlin.

Även om han tycker att det är otroligt hedrande att bli inbjuden, så är han ändå lite kluven.

– Det här med kungamiddagar är egentligen inte min grej, säger han, jag hade nog hellre arrangerat middagen eller hjälpt till i köket.

Men nu får han ändå leta upp kavajen igen. Vikarierande landshövdingen, Johan Blom, tar med sig entreprenören Putte Svensson Sahlin, tillsammans med journalisten Sven Ekberg, entreprenören Lina Johansson från Västervik, Bloggaren och bonden Hanna "Bondbönan" Karlsson till den här middagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!