Ny general för Hultsfreds marknad – Ann-Louise tar över

Hultsfreds stolthet, marknaden i augusti, styrs i år från Vena. Ann-Louise Gustafsson tar över som marknadsgeneral. Men i likhet med företrädaren Ove Karlsson, vill hon inte kallas marknadsgeneral.

Ann-Louise Gustafsson blir ny marknadsgeneral i Hultsfred. Och nu börjar det dra ihop sig till premiär.

Ann-Louise Gustafsson blir ny marknadsgeneral i Hultsfred. Och nu börjar det dra ihop sig till premiär.

Foto: Privat

Hultsfred2023-08-15 21:00

– Nej, säger hon, vi är en grupp på flera personer som jobbar med marknaden. Men någon måste ju vara sammankallande och hålla ihop det.

Men det är ett rutinerat gäng bakom marknaden och alla vet precis vad de ska göra vid det här laget.

Så någon större anledning till oro ser hon inte, så här långt är läget under kontroll, tycker hon. Även om det bara är en och en halv vecka kvar.

– Men vi är en inkörd organisation, så jag tycker det känns bra.

Men fortfarande finns det en del bitar som ska falla på plats. Det är en hel del praktiskt arbete som måste till. Så just nu är det "alle man på däck" för att hinna klart i tid.

– Allting görs av ideell personal, säger Ann-Louise Gustafsson. Vi gör allt på vår fritid.

Ann-Lousie Gustafsson sitter också som suppleant i HFKs styrelse, och när det blev dags att utse en efterträdare till Ove Karlsson som sammankallande i marknadsgruppen tyckte hon att det kunde vara kul att prova. Så hon valdes till det förtroendeuppdraget. Just med tanke på det rutinerade manskapet. Det är ju nästan bara att "trycka på startknappen".

På lördag i nästa vecka är det dags. Då kommer marknaden att slå upp portarna, till ett nytt komprimerat marknadsområde. Som vanligt används grusparkeringen till parken, men i övrigt kommer marknaden att flyttas ner mot sjön.

– Det är ett vackert område där nere, tycker Ann-Louise Gustafsson, så det kommer att bli bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!