Hon slutar som kyrkoherde

Aspelands pastorat letar efter ny kyrkoherde efter Marita Rosén. Tjänsten har utannonserats och ansökningstiden går ut den 10 augusti.

Marita Rosén slutar som kyrkoherde i Aspelands pastorat. "Ett gyllene tillfälle att sluta nu".

Marita Rosén slutar som kyrkoherde i Aspelands pastorat. "Ett gyllene tillfälle att sluta nu".

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-07-10 13:00

– Jag känner mig trött och sliten och tycker det är ett gyllene tillfälle att sluta nu, när vi har klart med ny organisation. Då kan någon annan komma och ta över Aspeland 2.0, säger hon.

Marita Rosén har inte sagt upp sig ännu, men sagt till sin arbetsgivare att börja söka efter hennes efterträdare.

– Det var ett tufft besked att få, att Marita Rosén vill sluta. Som en blixt från klarblå himmel. Jag tror alla i kyrkorådet blev chockade, säger ordförande Ulla Lisedahl. Det är ingen lätt uppgift vi står inför, att hitta en ny kyrkoherde till pastoratet.

Marita Rosén berättar att hon känner sig trött och sliten efter att ha jobbat jättehårt ända sedan pastoratet bildades för fyra år sedan. Nu vill hon vila upp sig och ta sig en funderare på vad hon vill göra istället.

– Min arbetsbörda har varit enorm. I och med att vi är underbemannade har det inte funnits mycket hjälp att få. Det har också varit väldigt mycket jobb med pastoratets ekonomi och den nya organisationen. Och när den nu är färdig och ska sjösättas i höst känner jag att det är bättre att någon annan kommer och tar över.

Har du bestämt när du kommer att säga upp dig?

– Nej, men när chocken hos kyrkorådets ledamöter lagts sig, undrade de om jag kunde vara med och starta den nya terminen. Så det kommer jag göra.

Det finns ingenting som kan få dig att ändra dig?

– Jag skulle gärna vilja vara kvar, men när man kommer tillbaka utvilad är det femtielva saker att göra, så efter några månader är man trött igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!