Där ska nya laddstationer byggas i Hultsfred

"Det behövs flera laddplatser. Vi söker en miljon i bidrag för att bygga sex nya publika laddstationer för elbilar", säger hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad.

Nu planeras ett antal nya laddstationer för elbilar i Hultsfred. Hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad hoppas på miljonbidrag till satsningen.

Nu planeras ett antal nya laddstationer för elbilar i Hultsfred. Hållbarhetsstrateg Arvid Lindblad hoppas på miljonbidrag till satsningen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2022-10-13 12:12

I takt med att antalet eldrivna bilar ökar blir också behovet av laddplatser större. Hultsfreds kommun vill dra sitt strå till stacken för att öka tillgången.

– Vi har sökt bidrag från Klimatklivet för att bygga sex nya laddstationer. Men vi vet inte ännu om vi får några pengar. Det får vi besked om strax före jul hoppas jag, säger Arvid Lindblad.

När satsningen kan vara klar är dock okänt än så länge. Någon tidsplan för färdigställandet finns inte i nuläget. Men redan nu har man i alla fall sett ut platserna där laddstationerna ska byggas, om bidraget beviljas.

– Men får vi inga pengar så får vi titta på andra lösningar, säger han.

Här ska laddplatserna byggas i Hultsfred.

• En vid nya förskolan Växthuset

• En vid Målilla skola

• En vid Hagadals parkering

• En vid kommunhuset

En vid stationsområdet

Varje laddstation har tre stolpar med vardera tre uttag.

– Men vi vet ju inte om vi får några pengar, säger Arvid Lindblad. Vi har sökt pengar i storleksordningen en miljon för den här satsningen och det motsvarar 70 procent av totalkostnaden för investeringen. Men vi vet att laddplatserna behövs, efterfrågan är stor och vi vill säkra upp för framtiden.

Han berättar också att det är rent publika laddstationer som planeras. Alltså att de är öppna för allmänheten.

– Det är en förutsättning för att få bidrag, säger han och hoppas få ett positivt besked från klimatklivet som en tidig julklapp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!