MÄnga skÀl till att stÀlla in Hultsfreds marknad

Man hade tvingats rita om och kanske rent av hÀgna in hela marknadsomrÄdet. "Dessutom sa polisen att vi inte kan fÄ tillstÄnd, som det ser ut nu", sÀger Ove Karlsson.

EnhÀlligt beslut. Det blir ingen marknad i Hultsfred i augusti. "Inget roligt beslut att ta", sÀger marknadsutskottets Ove Karlsson.

EnhÀlligt beslut. Det blir ingen marknad i Hultsfred i augusti. "Inget roligt beslut att ta", sÀger marknadsutskottets Ove Karlsson.

Foto: Sofie Olsson

Hultsfred2021-07-01 17:15

DÀr har ni delar av förklaringen till att Hultsfred FK:s styrelse, i samrÄd med marknadsutskottet, beslutat att stÀlla in Hultsfreds marknad för andra Äret i rad.

Annars var ambitionen sÄ sent som för en mÄnad sedan, att det skulle bli en marknad som traditionen bjuder sista helgen i augusti.

– Förra Ă„ret sköt vi beslutet framför oss lĂ€ngre, men dĂ„ hade vi ocksĂ„ gjort mycket av arbetet redan. Nu Ă€r vi bara i startgroparna, sĂ„ det Ă€r bĂ€ttre att ta ett beslut i god tid, sĂ„ vi kan meddela alla knallar, sĂ€ger marknadsutskottets Ove Karlsson.

Beslutet togs av en enhÀllig styrelse, sedan man insett att en marknad 2021 hade varit förknippad med mycket krav och vÀldigt mycket mer arbete pÄ grund av coronapandemin.

– Vi hade fĂ„tt rita om hela omrĂ„det, det skulle vara enkelriktade vĂ€gar, alla som kommer ska informeras, vi ska se till att folk hĂ„ller avstĂ„nd, vi kan inte slĂ€ppa in hur mycket folk som helst sĂ„ vi hade kanske till och med behövt sĂ€tta upp staket runt allt, för att sĂ€kra att det inte hade blivit för mycket folk pĂ„ en gĂ„ng, sĂ€ger Ove Karlsson och fortsĂ€tter:

– NĂ€r jag sedan pratade med polisen sa de, att vi inte skulle kunna fĂ„ nĂ„got tillstĂ„nd. Inte för ett evenemang som brukar locka över 20 000 mĂ€nniskor, vi hade inte klarat det. Men, tillĂ€gger han, det var inget roligt beslut att ta, vi hade redan över 100 anmĂ€lda knallar.

IstÀllet siktar föreningen pÄ en comeback 2022.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!