Han har haft koll på kommunen i 51 år

I 51 år har han hållit ett vakande öga på politikerna. Kommunens revisor nummer ett, Gilbert Carlsson, lämnar posten efter 51 år.

I 51 år har Gilbert Carlsson hållit ett vakande öga över kommun och politiker i Hultsfreds kommun. Men nu är det dags att sluta som revisor, anser han, och har avsagt sig uppdragen.

I 51 år har Gilbert Carlsson hållit ett vakande öga över kommun och politiker i Hultsfreds kommun. Men nu är det dags att sluta som revisor, anser han, och har avsagt sig uppdragen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-06-10 14:00

Han har avsagt sig sina uppdrag, som revisor i kommunen, i ÖSK och i AB Hultsfreds Bostäder.

– Det är uppdrag som jag trivts med genom åren, säger han, det har varit intressant att följa den kommunala verksamheten och även om det inte inträffat några större händelser, så har de emellanåt blåst en del.

– Men det har blåst över nu, säger Gilbert Carlsson. Nu är det lugnt i politiken, partierna kommer bra överens om det mesta och ekonomin är förhållandevis bra. Än så länge i alla fall.

Han berättar att han redan för sex år sedan blev övertalad att sitta kvar en mandatperiod till. Och sedan har det blivit ett par år till av bara farten. Men nu är det dags.

Med ålderns rätt, han har fyllt 89, avsäger han sig nu uppdragen. 51 år får räcka, tycker han. Nu får någon annan ta över ordförandeposten i revisionen.

Vem det blir är inte bestämt ännu, det blir en sak för kommunens valberedning att ta fram ett förslag, och sedan är det kommunfullmäktige som har sista ordet.

– Jag vill inte spekulera i vem som kommer i stället, säger Gilbert Carlsson. Det är inte behandlat i valberedningen ännu. Så vi får se vem som tar över.

På senare år har revisionen lagt mycket energi på att kontrollera nämndernas interna kontroller, att tagna beslut genomförs och så vidare.

– Visst har det blivit en del påpekanden, säger Gilbert Carlson, men det har varit saker som rättats till sedan vi har diskuterat det hela. Så det har aldrig behövt bli så stort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!