Henning Hägemann Schencke Årets Lärare i kommunen

Albäcksskolans Henning Hägemann Schencke har utsetts till Årets lärare i Hultsfreds kommun 2021.

Henning Hägemann Schencke har utsetts till Årets Lärare i Hultsfreds kommun. "Känns jätteroligt och spännande", säger han.

Henning Hägemann Schencke har utsetts till Årets Lärare i Hultsfreds kommun. "Känns jätteroligt och spännande", säger han.

Foto: Privat

Hultsfred2021-10-17 11:37

Det var på söndagen som stiftelsen Lärargalan lade ut beskedet sedan man kommit till H i den rikstäckande presentationen.

– Jätteroligt. Spännande, säger Henning Hägemann Schencke när Vimmerby Tidning når honom på telefon.

– Men, tillägger han, jag ser det som ett betyg inte bara för mig utan för många av mina kollegor på Albäcksskolan, det är ett kollektivt utnämnande.

Det är ett ärofyllt pris att få, då det är elever inom mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet som skickar in nomineringar i form av motiveringar till Lärargalans priser, som delas ut för att lyfta fram förebilder inom läraryrket.

Varför tror du att just du utsetts till Årets Lärare i Hultsfreds kommun?

– Bra fråga. Yrket är min dröm, sedan jag var 12-13 år har jag velat jobba med elever, lära dem saker och få vara en del av deras resa. Jag uppskattar att jag kan få ge dem något. Det handlar inte bara om att lära ut olika ämnen, utan lika mycket om att lära dem att bli vuxna och ta till sig det sociala – att lära ut om livet, säger Henning Hägemann Schencke, som är lärare i tyska och SO.

I år har över 30 000 elever runt om i landet nominerat sin favoritlärare, som de tycker ska vinna något av de prestigefyllda priserna.

Albäcksskolan har hållit sig väl framme senaste åren genom att Despina Åverling förra året utsågs till Årets lärare inom Kalmar län, och 2018 gick kollegan Hanna Ankarberg Lagergren "hela vägen" och uppmuntrades som Årets Värdegrundare på Lärargalan.

”Årets lärare” tillkännages den 10 november på Kanal 7.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!