– Det var en del aktiviteter som kunde tas bort, säger kommunalrådet Lars Rosander. Saker som skulle göras under år och sedan utgå.
I stället ger man nu nämnder och styrelser i uppdrag att ta fram egna förslag till aktiviteter inom ramen för folkhälsoplanen.
Samtidigt som man förstås ställer krav på redovisning och uppföljning av de här aktiviteterna.
Om ett år vill kommunstyrelsen se hur väl man levt upp till planerna, en utvärdering ska göras, för att man ska kunna gå vidare.
Under arbetets gång med den lokala folkhälsoplanen har det också kommit en liknande på det nationella planet och det gäller att få dessa att harmoniera.
– Vi har beslutat att utöka tjänsten som folkhälsosamordnare till 75 procent nästa år, säger Rosander, så vi har personalresurser för att genomföra det här.
Folkhälsoperspektivet ska också vara mer i fokus i den kommunala verksamheten framöver. Rosander ser flera skäl till att det är viktigt.
– Det handlar inte bara om välmåendet, säger han. Det finns också ett ekonomiskt skäl, med minskade sjukvårdskostnader i framtiden.
Frågan om folkhälsoplanen kommer nu att skickas vidare till kommunfullmäktige som har sista ordet.
Centerpartisten Per-Inge Pettersson har sedan tidigare en motion i ärendet och den anses nu besvarad i samband med det här beslutet.