Då kan Hagadal öppna igen efter branden

Simhallen i Hagadal hålls stängd för allmänheten. För även om brandskadorna blev lindriga behövs en sanering.

Trots att brandskadorna inte så allvarliga, måste simhallen hållas stängd för allmänheten, till efter saneringen.

Trots att brandskadorna inte så allvarliga, måste simhallen hållas stängd för allmänheten, till efter saneringen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-09-21 10:07

– Det kunde ha blivit mycket värre än det blev, men vi hade tur att det upptäcktes i tid och att det blev ett tidigt larm till räddningstjänsten, säger Tommy Carlsson, anläggningschef.

På så sätt blev skadorna på taket relativt lindriga, men trots det behövs en sanering inne på herrarnas duschrum och omklädning.

– Därför håller vi simhallen stängd för allmänheten nu tisdag och onsdag. Saneringsföretaget kommer på onsdag för att skaffa sig en bild av vad som hänt och vad som behöver göras. 

Förhoppningen är dock att de ska hinna klart under dagen, så att det blir möjligt att öppna igen på torsdag.

– Sporthallen och Friskoteket påverkas dock inte, de kommer att hållas öppna som vanligt, säger Tommy Carlsson.

Det var på måndagseftermiddagen som branden på taket upptäcktes av personal som kände att det luktade rök och räddningstjänsten larmades. Det gick snabbt att konstatera att det var en glödbrand på taket, glöden hade letat sig in i bjälklaget.

Branden uppstod i samband med ett takarbete.

– Men det upptäcktes tidigt, säger Tommy Carlsson, så det hann inte bli så stora skador. Och det är vi väldigt tacksamma för.

Nu fick simhallen stänga igen. Det är bara någon månad sedan den öppnade för allmänheten, när Coronarestriktionerna lättade. 

– Det är jättetråkigt att behöva stänga igen, men den här gången hoppas vi komma igång ganska snabbt, säger Tommy Carlsson, som har siktet inställt på att kunna öppna på torsdag om allt går som det ska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!