Gymnastikklubb tar över gym i KGM-hallen

Hultsfred gymnastikklubb tar över gymmet i KGM-hallen. "Vi är väldigt glada för att ha fått frågan", säger Sandra Örmander, ordförande i klubben.

"Att bredda verksamheten till att även omfatta ett gym är ett mycket bra komplement till föreningen", säger Sandra Örmander, ordförande i Hultsfred gymnastikklubb.

"Att bredda verksamheten till att även omfatta ett gym är ett mycket bra komplement till föreningen", säger Sandra Örmander, ordförande i Hultsfred gymnastikklubb.

Foto: Jimmy Larsson/Charlotte Madestam

Hultsfred2022-04-26 10:41

2012 flyttade KGM in i Vartas gamla lokaler på Norra Oskarsgatan som gjordes om till gym, sporthall med tillhörande omklädningsrum samt kontor med butiksyta.

Hultsfred gymnastikklubb, som var en av de första hyresgästerna, har under ett flertal år haft ett samarbete med KGM. Nu står det klart att gymnastikklubben kommer att driva gymmet från och med den 1 maj. Därmed tar man över stafettpinnen från Lina Holmqvist som drivit gymmet de senaste två åren.

undefined
Gymmet i KGM-hallen i Hultsfred kommer att drivas av gymnastikklubben från och med den 1 maj.

– Vi vill värna om orten och föreningslivet, därför var det ett självklart val att tillfråga Hultsfred gymnastikklubb om de ville testa att driva gymmet vidare med stöd av oss, säger Mattias Engqvist på KGM AB i ett pressmeddelande.

– Att bredda verksamheten till att även omfatta ett gym är ett mycket bra komplement till föreningen. Detta gör att vi kan erbjuda en ännu större palett av träningsformer till både nya och befintliga medlemmar, säger Sandra Örmander från gymnastikklubben i samma pressmeddelande.

undefined
Sandra Örmander, ordförande i Hultsfred gymnastikförening.

Till största del kommer gymmet att drivas med ideella krafter.

– I gymsektionen siktar vi på att få ihop någonstans mellan tio och femton personer som är lite mer engagerade i den frågan, säger Sandra Örmander till Vimmerby Tidning.

Planerar ni att göra några förändringar av gymmet?

– Just nu siktar vi på att ta över driften och få det att fungera. Sedan är vi en förening med nya idéer och tankar. Men just nu är fokus på att få det på rull för medlemmarnas och besökarnas bästa.

Styrketräning.
Styrketräning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!