Grisfest i Hagadal - vildsvin bökade upp planen

Vildsvinen har festat runt ordentligt på gräsplanen vid Hagadal. På två ställen har gräsplanen bökats upp i grisarnas jakt på godsaker.

Skadorna är inte värre än att de går att ordna, tror vaktmästaren Olof Eklöv. Men det är samtidigt tur att säsongen är över.

Skadorna är inte värre än att de går att ordna, tror vaktmästaren Olof Eklöv. Men det är samtidigt tur att säsongen är över.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-10-07 16:00

Det är första gången som fotbollsplanen drabbas av vildsvinens framfart. Men det finns farhågor om att det inte är sista.

Det råder heller ingen tvekan om att det är vildsvin som varit framme. Tydliga avtryck av både små och stora klövar finns i den uppbökade jorden

undefined
Vildsvinen har bökat upp två ställen på fotbollsplanen i sin jakt på mask och andra godsaker. Det är första gången de varit här, vildsvinen söker sig allt närmare bebyggelsen.

– Men kommer vildsvinen inte tillbaka igen, så hinner vi få ordning på det här till nästa säsong, säger vaktmästaren Olof Eklöv. Men det är tur att säsongen är över för i år.

Så nu har man lite tid på sig att få ordning på gräsplanen inför nästa säsong.

Den största skadan på gräsplanen är i målområdet, precis där målvakten brukar stå.

– Där hade vi precis sått in med nytt gräsfrö, säger Olof Eklöv. 

Nästa steg blir nu att se framåt och hitta något sätt att begränsa vildsvinens framfart.

– Jag ska undersöka med miljö- och bygg vad man kan göra. Och vad man får göra, säger anläggningschefen Tommy Carlsson. Området är ju tätortsnära och det finns restriktioner om vad som kan göras. Men samtidigt är vildsvinen störningskänsliga, och det är mycket folk i rörelse i området. Skolan har idrottslektioner, och det är många som promenerar förbi. Det kanske räcker för att hålla vildsvinen på avstånd. Vi får se vad vi kan göra och vilka möjligheter som finns.

Det är också första gången som vildsvinen kommit så nära tätorten. Från gräsplanen i Hagadal är det inte speciellt långt till de närmaste trädgårdarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!