GodkĂ€nt och klart – nu kan det lagas mat i containern

Nu har Caroline och Mathias JÀderup fÄtt slutbesked pÄ sin restaurang- och cateringcontainer. Det innebÀr att de Àntligen kan börja laga mat i den.

Caroline och Mathias JÀderup satsar hÄrt pÄ sin catering. Serveringen i Lönneberga kommer att hÄlla öppet nÀr de inte Àr bokade pÄ cateringuppdrag.

Caroline och Mathias JÀderup satsar hÄrt pÄ sin catering. Serveringen i Lönneberga kommer att hÄlla öppet nÀr de inte Àr bokade pÄ cateringuppdrag.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2024-03-04 21:00

Containern Àr en 40-fotare berÀttar Caroline JÀderup. Den stÄr pÄ samma tomt som maken Mathias JÀderup har sin bilverkstad. Men nu Àr det mat som gÀller.

– Mathias har lagt ned bilverkstaden och har den bara för hobbybruk, berĂ€ttar Caroline JĂ€derup.

Paret kommer att satsa fullt ut pÄ matverksamheten. De har ocksÄ bytt namn frÄn JP Familyburgercrew till Lönnebergas Matverksta.

– Vi tyckte det var lite kul, berĂ€ttar hon.

Hanteringen av bygglovet har nu kommit sĂ„ lĂ„ngt att paret nyligen fick slutbesked för sin container de köpte i Ronneby förra Ă„ret. Det innebĂ€r att den nu Ă€r godkĂ€nd för matlagning. 

De kan ta containern i bruk och slipper stÄ och laga mat i den mindre foodtrucken. NÄgot de sett fram emot.

Caroline JĂ€derup berĂ€ttar att paret fĂ„tt komplettera containern med en hel del utrustning. En del fanns med pĂ„ köpet men de har bland annat fĂ„tt köpa ugnar samt kyl och frysar. 

– Vi har fĂ„tt lĂ€gga mer pengar Ă€n vi rĂ€knade med.

Förutom inredningen ingick ocksÄ kostnader för att dra in el och vatten och avlopp. Det som hÀnder nÀrmast Àr att de ska bygga klart ett trÀdÀck och vid vÀgen ska de sÀtta upp en anslagstavla.

Cateringverksamheten kommer i första hand och nÀr de inte har nÄgot bokat dÀr, det gÀller att fÄ tiden att rÀcka till, planerar de att hÄlla matverkstaden öppen för servering till allmÀnheten.

– Vi har haft vĂ€ldigt mycket catering-bokningar. Januari och februari har varit lite lugnare men nu börjar det komma igĂ„ng igen. Vi Ă€r redan nĂ€stintill fullbokade i juli, berĂ€ttar hon.

SÄvÀl företag som privatpersoner bokar paret JÀderup för catering.

Invigningen av den nya matverkstan vÀntar runt hörnet.

– MĂ„let Ă€r att vi ska ha invigningen innan upptĂ€ckardagen, berĂ€ttar Caroline JĂ€derup.

Precis som förra Äret planerar de att ha servering för allmÀnheten pÄ just upptÀckardagen.

Under sĂ€songen utlovas Ă€ven trubadur- och temakvĂ€llar. 

NÄgot problem att fÄ tag i sommarjobbare för att hjÀlpa till i verksamheten har inte paret. Med en barnaskara pÄ sex barn i Äldrarna fem till 17 Är finns det alltid nÄgon som stÀller upp och ger ett handtag.

– De Ă€lskar nĂ€r de fĂ„r vara med och hjĂ€lpa till, berĂ€ttar Caroline JĂ€derup.

Caroline JÀderup vid den nya restaurang- och cateringcontainern i Lönneberga. Den Àr nu godkÀnd för tillredning av mat.
Caroline JÀderup vid den nya restaurang- och cateringcontainern i Lönneberga. Den Àr nu godkÀnd för tillredning av mat.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!