"Visst är det positivt, men startsträckan är lång"

Både Christian Ryning på Palace Hotell och Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen gläds åt att restriktionerna försvinner. Men det kommer ändå inte att bli några omedelbara effekter.

Både Putte Svensson Sahlin och Christian Ryning gläds åt att restriktionerna hävs. Men någon rivstart på nöjeslivet i Hultsfred är inte att vänta.

Både Putte Svensson Sahlin och Christian Ryning gläds åt att restriktionerna hävs. Men någon rivstart på nöjeslivet i Hultsfred är inte att vänta.

Foto: Sofie Olsson/Charlotte Madestam/Olof Carlson

Hultsfred2022-02-03 10:17

Även om det hade funnits en startknapp att trycka på, så tar det sin tid att rulla igång verksamheten.

– Det är ganska lång startsträcka, säger Putte Svensson Sahlin, som inte räknar med att evenemangen ska komma igång fullt ut förrän fram på höstkanten. 

– Det som är dött är dött, det som är trasigt kan vi nog laga, säger han. Så riktigt som förr kommer det nog aldrig att bli igen. 

Ett exempel är att det sannolikt inte blir fler tvådagarsevent.

Under pandemin har hotellet dragit ner på personal till ett absolut minimum och det måste byggas upp igen innan konsertverksamheten kan komma igång fullt ut. 

– I vanliga fall använder vi evenemangen för att lära upp ny personal, säger Putte svensson Sahlin, men nu har vi inte haft så många de senaste två åren. Så vi behöver lära upp flera nya.

En annan aspekt som gör att det dröjer av innan verksamheten får upp farten igen, är att artisterna ska bokas i god tid, marknadsföring tar också sin tid, och så vidare. 

Inte heller Hotell Palace kommer att rivstarta, nu när restriktionerna lyfts på måndag.

– Hotellet har stängt, säger Christian Ryning, vi håller på att planera för en utbyggnad. Men visst är det ändå väldigt positivt att restriktionerna tas bort, så att vi kan återgå till något mer normal tillvaro. Jag önskar bara att myndigheterna kunde ha mer framförhållning, både när restriktionerna släpps och när de införs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!