Gatusopningen sinkad av snö - och gräs

Någonting ovanligt har kommit emellan sopningen av kommunens gator. "Vi har blivit tvungna att ta en paus för att klippa gräset", säger Mikael Nilsson, arbetsledare gata-park.

Behovet av att klippa det snabbväxande gräset tvingade Mikael Nilsson, arbetsledare gata-park, att pausa gatusopningen.

Behovet av att klippa det snabbväxande gräset tvingade Mikael Nilsson, arbetsledare gata-park, att pausa gatusopningen.

Foto: Arkiv

Hultsfred2018-05-17 21:55

Det har aldrig hänt tidigare att gatusopningen och gräsklippningen krockat. Inte vad man kan minnas i alla fall. Men i år såg den långa och sega vintern till att det blev premiär. I samarbete med en extremt varm och solig majmånad.

– Sopningen brukar vara avklarad när gräset börjar växa, säger Mikael Nilsson. Men i och med att snön låg kvar så länge och vi inte kom igång i tid hann gräset komma i gång och växte innan vi var klara. Så vi blev helt enkelt tvungna att bryta arbetet med gatorna för att prioritera gräset istället. Det var en helt ny erfarenhet för oss.

– När värmen kom bara small det till med gräset, tillägger arbetsledare Hans Karlsson, sedan han tagit en paus i gräsklippningen vid gamla slakteriet. Nu har vi klippt ner gräset för att få en tidsfrist.

Tar man sig en titt i almanackan är gatusopningen försenad, rent datummässig, på grund av vintern. Men rent arbetsmässigt har det flutit på som det är tänkt sedan man inledde arbetet i Hultsfred och Virserum. Det brukar vanligtvis ta sju-åtta veckor att sopa gatorna, och den tiden lär man klara det på i år också.

Hur mycket av gatorna återstår?

– Vi är inte färdiga i Vena, Silverdalen och Lönneberga. Plus att det återstår en liten del i Hultsfred och i Mörlunda blir vi klara de närmaste dagarna. Resten av orterna är vi färdiga med.

När räknar ni med att vara helt klara?

– Om allt går som det ska är vi klara om två-tre veckor.

Charlotte Madestam

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!