Gabriella satsar på eget städföretag

Mycket pappersarbete, men också större frihet. Gabriella Gunnarsson prövar lyckan som egenföretagare inom städservice. "Just nu är den största utmaningen att hitta kunder."

Gabriella Gunnarsson har startat företaget Vena städservice. "Mitt mål är att jag ska kunna ha det här som mitt yrke och livnära mig enbart på det."

Gabriella Gunnarsson har startat företaget Vena städservice. "Mitt mål är att jag ska kunna ha det här som mitt yrke och livnära mig enbart på det."

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-09-21 11:30

Gabriella Gunnarsson, som bor i Vena, startade nyligen företaget Vena städservice.

– Jag har hållit på med städning i ett antal år och varit anställd. Jag tänkte: Varför kan inte jag prova att vara själv om andra kan? Då kan man styra lite mer än vad man kunde innan, säger hon.

När Vimmerby Tidning når henne utför hon ett städuppdrag på ett företag i Hultsfred.

– Jag har lite företag och privatpersoner som kunder i dagsläget. Förhoppningsvis ska det bli fler. Än så länge har jag kunder i Hultsfreds kommun, men jag tar även kunder från andra kommuner.

undefined
Hon har framför allt företag som kunder, men även en del privatpersoner anlitar henne för städtjänster.

Är du ensam i företaget, eller har du någon anställd?

– Jag är ensam än så länge. Jag tror att det är lugnast att börja så.

Har du som målsättning att anställa personal framöver?

– Nej, det har jag inte som mål. Mitt mål är att jag ska kunna ha det här som mitt yrke och livnära mig enbart på det. Jag har ett annat jobb också. Det är ganska flexibelt, så det går att kombinera på ett bra sätt.

Hur är det att starta eget företag?

– Det är både himmel och helvete. Det är mycket som är nytt och mycket man ska tänka på. Samtidigt är det en frihet att styra sig själv utan att ta hänsyn till en massa andra saker. Jag kan lägga upp dagen som det passar mig och kunderna.

undefined
Gabriella Gunnarsson har startat företaget Vena städservice. "Mitt mål är att jag ska kunna ha det här som mitt yrke och livnära mig enbart på det."

Hon berättar att det krävs mycket pappersarbete som egenföretagare.

– Pappersarbetet är det jobbiga och det som är nytt. Det andra är inte nytt för mig.

Har du gått starta eget-kurs?

– Nej, utan jag kör på gamla meriter. Jag har hållit på med trav och hästar förut och haft det som företag, så lite koll har jag. Då hade jag uppfödning och starthästar. Det var väldigt kul.

Hur är efterfrågan på städtjänster?

– För att bara ha hållit på i några dagar känner jag att det är ganska bra. Jag har inte marknadsfört mig någonting än så länge. Jag har inte hunnit med det. Det känns ändå som att det finns en efterfrågan. Sedan gäller det att nå ut till de kunder som finns och försöka slåss mot de stora bolagen.

undefined
Förutom att utföra olika städuppdrag krävs en hel del pappersarbete som egenföretagare.

Vad är den största utmaningen med att driva företag?

– Just nu är den största utmaningen att hitta kunder, säger Gabriella Gunnarsson och berättar att många undrar vad som händer om hon blir sjuk.

– Det finns en liten backup om det skulle hända. Jag samarbetar med en annan tjej som har eget företag. Vi har sagt att vi ska hjälpa varann om den ena blir sjuk, så det löser sig alltid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!