Fotbollsplaner utsatta för skadegörelse

Djupa hjulspÄr i grÀset och sönderkörd grusplan. NÄgon gÄng under natten till mÄndagen misstÀnks fotbollsplanen i Silverdalen och grusplanen vid Hagadal ha utsatts för skadegörelse.

Djupa hjulspÄr i grÀsmattan vittnar om skadegörelse pÄ fotbollsplanen. Det ska ha skett under natten mot mÄndagen.

Djupa hjulspÄr i grÀsmattan vittnar om skadegörelse pÄ fotbollsplanen. Det ska ha skett under natten mot mÄndagen.

Foto: Privat

Hultsfred2019-06-10 16:35

– Som vĂ€l Ă€r Ă€r det den lilla planen pĂ„ Silvervallen som drabbats. TĂ€nk om det hade varit den stora planen, sĂ€ger Berndt Frejd, kassör i IF Hebe, som ocksĂ„ Ă€r lite av vaktmĂ€stare pĂ„ anlĂ€ggningen.

Men det som hÀnt krÀver ÀndÄ arbete för att rÀtta till. Arbetstid som kunde anvÀnts till nÄgot annat. Klubben har i Är inga aktiva ungdomslag i gÄng sÄ vandaliseringen pÄverkar inte verksamheten och inga matcher som mÄste flyttas.

– Vi anvĂ€nder planen som trĂ€ningsplan, sĂ€ger Berndt Frejd, laget var hĂ€r och trĂ€nade i vĂ„ras. Men nu sĂ„ hĂ€r Ă„rs sköter vi bara om den och hĂ„ller snyggt.

Skadegörelsen vid Silvervallen misstÀnks ha skett antingen sent söndag kvÀll eller under natten till mÄndagen. Berndt Frejd och kollegan Jan Kennmark gjorde upptÀckten pÄ mÄndagsmorgonen.

– PĂ„ söndagskvĂ€llen var det en bekant som gick förbi med sin hund utanför planen och sĂ„g nĂ„gra som spelade boll hĂ€r och dĂ„ var planen hel, sĂ€ger Berndt Frejd. SĂ„ det mĂ„ste hĂ€nt senare.

Djupa hjulspÄr och hela grÀstorvor har slitits upp i grÀset pÄ planen. Under mÄndagsförmiddagen gjordes en polisanmÀlan om det intrÀffade. LikasÄ Àr kommunens kultur- och fritidsavdelning vidtalad, dÄ det Àr en kommunÀgd anlÀggning som föreningen ansvarar och har ett skötselavtal.

– Det Ă€r riktigt trĂ„kigt nĂ€r sĂ„dant hĂ€r hĂ€nder, sĂ€ger Tommy Carlsson som Ă€r anlĂ€ggningschef pĂ„ kultur- och fritid. Det Ă€r sĂ„ onödigt, men tyvĂ€rr hĂ€nder det lite dĂ„ och dĂ„. Men det förstör sĂ„ mycket för sĂ„ mĂ„nga.

Under mÄndagen upptÀcktes ocksÄ att grusplanen vid Hagadal i Hultsfred körts sönder. RejÀla sladdspÄr syns i gruset. HÄkan Fransson som sköter grusplanen, berÀttar att nÄgon har lyft bort en tung "betongsugga" för att ta sig in pÄ planen.

– Det Ă€r sĂ„ trĂ„kigt att det hĂ€nder just nu, sĂ€ger han, nu i skolavslutningstider anvĂ€nds planen mycket av skolan för brĂ€nnbollsturneringar och liknande.

Även anslagstavlan med bokningslistorna vid tennisbanan ska ha rĂ„kat ut för skadegörelse.

– NĂ„gon har varit dĂ€r och klottrat fula ord, sĂ€ger HĂ„kan Fransson. SĂ„ den tavlan fick jag mĂ„la om i morse för att bli av med klottret. Det mĂ„ste bort fort, annars kommer det snart mera.

Även hĂ€ndelsen vid Hagadal Ă€r polisanmĂ€ld och rubriceras som skadegörelse.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!