Företagaren fick en tuff start: Så ser hon på framtiden

Lina Holmquist, som driver KGM-hallen, har noterat en kraftig nedgång sedan coronaviruset bröt ut. Hade hon vetat vad hon vet i dag hade hon aldrig satsat.

Ett halvår efter Lina Holmquist tog över KGM-hallen slog coronaviruset till. "Det har varit jättetufft sedan i februari", säger hon. Träningskorten har minskat med 40 procent under januari, jämfört med samma period i fjol, och PT-delen med 60 procent.

Ett halvår efter Lina Holmquist tog över KGM-hallen slog coronaviruset till. "Det har varit jättetufft sedan i februari", säger hon. Träningskorten har minskat med 40 procent under januari, jämfört med samma period i fjol, och PT-delen med 60 procent.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-01-30 09:00

Lina Holmquist tog över KGM-hallen bara ett halvår innan ordet corona var på allas läppar. Hon sticker inte under stol med att det varit jättekämpigt sedan i februari.

– Nedgången var stor direkt och det har ju inte tillkommit några nya direkt. Samtidigt tappade jag seniorerna helt och även företagsgrupperna, när många började jobba hemifrån.

Olika stränga restriktioner från Folkhälsomyndigheten har gjort att det gått lite upp och ner. 

 – I november kom en ny dipp när det sas att man skulle undvika gym. Nu är några fler tillbaka.

Ett gym upplever vanligtvis en topp i augusti, efter semestern, och i januari, efter all julmat och givna nyårslöften.

När Lina Holmquist jämför januari hittills i år med samma period i fjol har träningskorten minskat med 40 procent och PT-delen med 60 procent. Även uthyrningen av hallen har minskat markant.

– Eftersom allt var så nytt för mig, när coronapandemin slog till, hade jag ju heller inte hunnit bygga upp en buffert. Hade jag vetat hur det skulle bli hade jag aldrig gjort det här, säger Lina med eftertanke.

undefined
Har en tro på framtiden. "Jag tror att pandemin kan ha blivit en ögonöppnare för folk, att de ser en större anledning att tänka på sin hälsa", säger hon.

Vad tänker du om framtiden?

– Jag ser ändå ganska ljust på framtiden. Framåt hösten, då ska det väl ändå ha lugnat sig och folk vaccinerats, säger hon och tillägger:

– Jag tror att pandemin kan ha blivit en ögonöppnare för folk, att de ser en större anledning att tänka på sin hälsa. I nästa vecka startar gymnastikklubben sin ungdomsverksamhet och gruppträning, med max åtta samtidigt, i hallen och när vädret tillåter tror jag folk kommer tillbaka för utomhusträning. Det är inte samma intresse för det under vintern.

Två gånger har Lina dessutom planerat dra igång en livsstilsgrupp, lika många gånger har hon tvingats ställa in. Men nu hoppas hon komma igång om några månader.

Vad gör du så länge, för att folk ska känna sig trygga när de tränar?

– Det är ett maxantal på 20 personer i gymmet, men jag skulle säga att det aldrig varit så många samtidigt sedan corona bröt ut. Dessutom har folk anpassat sig och hittat andra träningstider, för att undvika trängsel om kvällarna. Jag anlitar också ett städbolag, som med jämna mellanrum desinficerar lokalen och folk är flitiga med att rengöra redskapen efter sig. Det funkar bra, många tycks vara rädda att det ska stänga, så man hjälps åt för att det ska funka.

Karta: KGM Hallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!