Företagare på frukostmöte om trygghet

Det finns ett visst mått av otrygghet bland företagarna i Hultsfred. En rädsla för att utsättas för brott av olika slag.

Kommunpolisen Håkan Karlsson var med på frukostmötet för att presentera aktuell statistik. Ett underlag för diskussionerna under mötet.

Kommunpolisen Håkan Karlsson var med på frukostmötet för att presentera aktuell statistik. Ett underlag för diskussionerna under mötet.

Foto: Privat

Hultsfred2022-10-20 16:00

Problemet lyftes fram och diskuterades vid torsdagsmorgonens företagarfrukost, initierad av Hultsfreds kommun. Inbrott, skadegörelse och dieselstölder förekommer och det skapar både oro och kostnader för företagarna. Inte bara i egenskap av företagare utan också som privatpersoner.

– Det blev ett bra avstamp inför det kommande arbetet, säger Frederika Svensson på kommunens utvecklingsavdelning. Det är en fråga som vi kommer att jobba vidare med framöver.

Brott och trygghet är en fråga som fick lågt betyg i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i kommunen. Det fick utvecklingskontoret att bjuda in till den här träffen, för att höra vad företagarna har för tankar och idéer om hur man kan förbättra situationen.

Det kanske mest konkreta önskemålet från företagarna som lyftes fram, är att de vill ha ett utbyggt nätverk, med snabba kontaktvägar. Både till kommunen och till varandra.

– Om de ser något skumt ska de snabbt kunna varna andra, säger Frederika Svensson.

Kommunens trygghetsstrateg Linus Ivarsson jobbar dagligdags med de här frågorna, tillsammans med kommunpolisen Håkan Karlsson.

– Håkan Karlsson drog lite statistik för oss, säger Linus Ivarsson, och enligt den är det inte så jättemycket brottslighet här. Men brottsligheten som finns skapar otrygghet, och det är den vi måste arbeta med och försöka hitta sätt att jobba vidare tillsammans.

Läget på riksplanet presenterades av Företagarnas brotts- och trygghetsexpert Pontus Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!