Förbundsordföranden ger svar på tal

”Vi kommer inte att förhandla med Sverigedemokraterna. Vad Carl-Wiktor Svensson personligen tycker är helt oväsentligt”.Det säger Malin Sjölander, förbundsordförande i Moderaterna i Kalmar län, i en kommentar till Carl-Wiktor Svenssons uttalande i Vimmerby Tidning.

Foto: Anders Sjögren

Hultsfred2018-09-08 18:30

Inför valet sa Carl-Wiktor Svensson i en artikel att han är villig att förhandla med alla partier – även Sverigedemokraterna.

”Det är dags att släppa på prestigen och visa större respekt för väljarnas maktfördelning på valdagen. Så efter valet är det väldigt viktigt att vi sätter oss ner och förhandlar för att få så stort inflytande som möjligt och för att få igenom så mycket som möjligt av vår egen politik. Det går inte att frysa ut någon, då kanske Sverigedemokraterna blir den enda oppositionen vi har i landet, och det skulle inte vara bra”, sa Carl-Wiktor Svensson, tredjenamn på Moderaternas riksdagslista för Kalmar län, till Vimmerby Tidning.

Reaktionerna från de egna leden lät inte vänt på sig. I ett mail till Vimmerby Tidning skriver Malin Sjölander att Moderaterna går till val för att skapa en regering tillsammans med Alliansen.

”Vi kommer inte förhandla med SD. Detta har partiledningen med Ulf Kristersson i spetsen varit tydliga med hela tiden och det är det som gäller.”

Moderaterna i Kalmar län har ingen annan hållning än detta.

”Vad Carl-Wiktor Svensson personligen tycker är helt oväsentligt”, avslutar Malin Sjölander mailet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!