Följde hjärtat och startade eget

Annie Ström valde att följa sitt hjärta. Hon hoppade av studierna till förskollärare och satsade på sin dröm – en egen fotofirma. "Jag kände det, att satsar jag inte nu, kommer jag ångra mig längre fram."

Annie Ström följde sitt hjärta och startade egen fotofirma med egen ateljé. "Jag kände det, att satsar jag inte nu kommer jag ångra mig längre fram".

Annie Ström följde sitt hjärta och startade egen fotofirma med egen ateljé. "Jag kände det, att satsar jag inte nu kommer jag ångra mig längre fram".

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-04-10 06:00

Det här är tjejen som vågat trotsa normen och valt att inte lyssna på farhågorna. Blott 23 år gammal startade hon nyligen sin enskilda firma "Magnifikt av Annie". En fotofirma med ateljé i fastigheten mitt emot Frendo.

Ett självklart steg att ta, men ändå inte. Det har varit dubbla känslor.

– Jag har tänkt på det här länge, men varit lite rädd och inte vågat. Efter studenten kände jag mig lite stressad av allt prat om att man är tvungen att plugga vidare på högskola för att bli något och alla som sa "det går aldrig att leva på". Samtidigt har jag velat det här så himla länge, och så himla mycket. Så nu är jag jättetaggad och vill köra på fullt ut.

Annie Ströms fotointresse började redan på högstadiet, för att ta mer fart under gymnasiet på Estet media där hon fick en fin chans att samla på sig erfarenheter och utveckla sina kunskaper kring bland annat ljussättning och bildpreposition, bildredigering och hur man bygger sin egen hemsida. Så drömmen bet sig fast ännu starkare.

Men hon valde ändå att gå den "trygga" vägen. Pluggade först till inredare efter studenten 2015 för att sedan börja plugga till förskollärare vid sidan av jobbet inom barnomsorgen.

– Jag trivs med jobbet på förskolan, jobbar fortfarande kvar där 85 procent, men kände ändå att min passion finns i fotograferandet.

Så Annie Ström hoppade av utbildningen och startade eget. Främst fotar hon barn och familj, men också flera studentbaler, dop och bröllop är inbokade.

– Responsen har varit bra, jag har fått rätt många beställningar redan, och jag tror faktiskt att det finns ett stort behov av en fotograf här i Hultsfred, säger Annie Ström, som nyligen är hemkommen från en kurs, där hon lärt sig fotografera riktigt nyfödda, under namnet newborn, som är så poppis. En tanke är också att bredda säsongen med så kallad "crash the cake".

En annan dröm som hon hoppas kunna förverkliga är att öppna sin egen ramverkstad, så hon kan tillverka förstoringar och album av bilderna hon tagit.

– Men nu handlar det om att smyga igång lite försiktigt och känna sig för, sedan är förhoppningen att kunna minska procenten på förskolan för att öka tiden här i egna firman. Det ska blir så roligt att se vart det bär av.

Annie Ström har breddat sin verksamhet med nyföddfotografering, eller newborn som blivit så poppis.
Annie Ström har breddat sin verksamhet med nyföddfotografering, eller newborn som blivit så poppis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!