Flera nya namn på Centerlistan

– Den viktigaste frågan? Det är att kommunen har en stabil ekonomi så att vi kan investera och leva upp till kommuninvånarnas förväntningar, säger Lars Rosander, etta på centerlistan till valet.

lars Rosander, Martina Johansson och Ulf Larsson presenterar Centerns valprogram.

lars Rosander, Martina Johansson och Ulf Larsson presenterar Centerns valprogram.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-08-29 14:30

– Vi ser att många grannkommuner måste spara och skära ner, säger han, jag säger inte att vi inte kan hamna där, men just nu har vi en stabil ekonomi.

Trygghet är också en fråga som hamnar i topp på partiets lokala prioriteringslista. Man vill fortsätta att jobba för fler poliser på orten, och naturligtvis slå vakt om polisstationen och se till att den finns kvar även i framtiden.

­– Polisstationen är viktig för regionen, säger Rosander. Den betyder mycket för regionen. Visst har det blivit bättre med polisbemanningen, men det finns mycket mer att göra.

Rosander ser också vikten av att fortsätta kämpa för bättre kommunikationer. Inte minst då järnvägen och Stångådalsbanan, som han anser är i stort behov av en modernisering.

– Jag blev själv sittande på stationen i Rimforsa i en och en halv timma i fredags kväll, säger han, eftersom det inte fanns någon tågklarerare i Kisa. Man väntar sig bättre teknik 2018, än att det ska behöva sitta någon och tala om att tåget får passera.

– Så en framtidssäkring av järnvägen är ett måste, säger han.

I dagarna kommer Centerpartiet att presentera sitt valmanifest, där man beskriver vad man vill göra. Det är inga inga revolutionerande tankar som beskrivs, det handlar mer om att jobba vidare med de satsningar som redan görs.

– Det är mycket på gång i kommunen just nu, säger Rosander, och tänker bland annat på utbyggnaden av äldreboende, på det nya biblioteket och så vidare.

– Vi vill ha en bra och säker kommun där varje ort kan utvecklas, säger han.

Ett bra företagsklimat i kommunen står också högt på priolistan. Att företagen kan växa och utvecklas, skapa arbetstillfällen, betyder mycket för att Hultsfred ska vara en attraktiv kommun, anser Centerpartiet.

– Vi kommer att jobba mycket med att få företag att etablera sig, säger Rosander, som ser Vartaområdet som en stor tillgång den dagen saneringen är slutförd.

I dagsläget har Centern elva mandat i fullmäktige och är därmed det största partiet i majoriteten, och vid förra valet var man snubblande nära ett tolfte. Det hoppas man kunna ta hem den här gången i stället. Och gärna något mer, säger Rosander.

– Det skulle stärka våra möjligheter att få igenom vår politik.

Listan till årets val innehåller flera nya namn, även om de tolv första är samma som vid förra valet.

Centerpartiets lista till kommunvalet:

1. Lars Rosander Virserum, 2. Per-Inge Pettersson Mörlunda, 3. Gunilla Aronsson Lönneberga, 4. Ulf Larsson Hultsfred, 5. Ronny Olsson Järnforsen, 6. Lennart Eklund Målilla, 7. Åsa Landberg Virserum, 8. Antje Rohde Virserum, 9. Lennart Odengrund Virserum, 10. Elisabeth Löfqvist Virserum, 11 Alexander Steinwall Svensson Virserum, 12. Ann-Charlotte Andersson Mörlunda, 13. Fredric Svensson Vena, 14. Martina Johansson Målilla, 15. Owe Samuelsson Hultsfred, 16. Lars Nilsson Mörlunda, 17. Ulf Borg Silverdalen, 18. Hans Edvinsson Lönneberga, 19. Maik Rohde Virserum, 20. Tommy Johansson Målilla, 21. Jörgen Nilsson Virserum, 22 Frank Axelsson Virserum, 23. Lars Lundgren Rosenfors, 24. Staffan Olsson Målilla, 25. Marita Johansson Lönneberga, 26. Yvonne Johansson Virserum, 27. Staffan Leijon Vena, 28. Christer Malmborg Lönneberga, 29. Kenneth Jonsson Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!