Förnyelse nyckelordet på Hultsfreds (S)-Regionlista

Socialdemokraterna i Hultsfred presenterar en i långa stycken ny laguppställning inför höstens val till Regionpolitiken. Nya namn blandas med gamla välkända.

Rosie Folkesson, Mattias Wärnsberg, Tommy Rälg, Nina Lindqvist och Simon Josefsson finns alla med på S-listan till Regionvalet i höst.

Rosie Folkesson, Mattias Wärnsberg, Tommy Rälg, Nina Lindqvist och Simon Josefsson finns alla med på S-listan till Regionvalet i höst.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-02-04 12:05
undefined
Rosie Folkesson (S) toppar socialdemokraternas Hultsfredslista vid valet till Regionfullmäktige i höst. Ett uppdrag hon ser fram emot att få ta tag i.

Listan toppas av nykomlingen Rosie Folkesson, som går direkt upp på förstaplatsen. 

– Jag känner mig hedrad som blivit tillfrågad. Det är ett viktigt uppdrag. Vi vill ju att hela Sverige ska leva, och då är det viktigt att vi från småkommunerna syns och hörs för att få fram vårt budskap, säger hon.

Det kommer att bli väldigt spännande att komma in i regionpolitiken tycker hon. Tidigare har Folkesson bara jobbat med kommunpolitik. Fram till valet 2018 var hon oppositionsråd i Kalmar län. Sedan valde hon att ta en paus från politiken. 

Men när hon fick frågan från valberedningen om att toppa listan, var hon inte sen att haka på. Även om det är ett stort steg att ta för en nykomling.

– Men jag har ju rutinerade partikamrater att luta mig mot i partigruppen. Tillsammans har vi en stor bredd, säger hon. 

Rosie Folkesson själv brinner för kulturfrågorna, och hon berättar att Mattias Wärnsberg, tvåa på listan brinner för kommunikationerna och Jonny Bengtsson på fjärdeplatsen för vårdfrågorna.

Bättre kommunikationer står högt på agendan hos partiet, liksom att få fasta läkare till hälsocentralerna. Läkarutbildningen i länet måste fortsätta är ett annat krav, och så vill man fortsätta kampen för kulturen, som man anser är viktig för människors mentala hälsa och välfärd.

Trots att Vimmerby och Hultsfreds kommuner utgör en gemensam valkrets i regionvalet, så går man till val på var sin lista. Valkretsen har i dag tre ordinarie ledamöter i Regionfullmäktige. Mattias Wärnsberg och Jonny Bengtsson från Hultsfred och Cissi Hammar från Vimmerby. Men målsättningen inför valet i höst är att ta tillbaka det fjärde mandatet som tappades vid förra valet.

Som alltid har det varit en lång process att ta fram listan. Först i en lokal valberedning och sedan i regional, under ledning av Yvonne Hagberg.

– Vi presenterar listan nu, men det är först på årsmötet sjätte mars som den fastställs slutgiltigt. Det är medlemmarna som ska bestämma. Men jag tycker det är en bra lista, som blandar både nytt och gammalt, säger hon.

Fem av de elva nominerade är helt nya i regionpolitiken.

Så här ser listan ut: 

1. Rosie Folkesson ny, 2) Mattias Wärnsberg, 3) Lena Persson, ny, 4) Jonny Bengtsson, 5) Janette Persson ny, 6) Micke Lång, 7) Tommy Rälg, 8) Nina Lindqvist ny, 9) Konny Bogren, 10) Silva Andersson 11) Simon Josefsson ny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!