Efter fastighetsaffären: "Köp grannhuset och riv"

Så snart det blev känt att HKIAB, det kommunala industribolaget, hade sålt H-City till Famera Bostad, flammade det upp en diskussion på sociala medier där flera tyckte att kommunen borde passa på att köpa in ett annat hus på Hagadalsgatan.

Det blev en livlig debatt på sociala medier, när det blev känt att H-City blivit sålt. Nu bord kommunen köpa in huset och göra något snyggt av tomten, var det många som tyckte.

Det blev en livlig debatt på sociala medier, när det blev känt att H-City blivit sålt. Nu bord kommunen köpa in huset och göra något snyggt av tomten, var det många som tyckte.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-12-29 17:00

"Nu när det finns pengar i kommunkoncernen borde man passa på", var ett återkommande uttalande i debatten. Och visst finns det ett intresse att köpa huset. Det bekräftar Åke Nilsson (KD), ordförande i AB Hultsfreds Bostäder. 

– Men inte till vilket pris som helst, säger han.

Huset det handlar om ligger på Hagadalsgatan i centrala Hultsfred, tvärs över parkeringen från H-city sett. Huset ligger ute på hemnet, till salu för 800 000 kronor. Det är ett äldre hyreshus med fyra lägenheter och en butikslokal i bottenplanet.

Åke Nilsson, ordförande i Hultsfreds bostäder, och förste vice ordförande i det kommunala industribolaget bekräftar att det faktiskt finns ett visst intresse från kommunalt håll att köpa huset. Men till ett annat pris.

– Vi har koll på det och vi får se hur det utvecklar sig, men just nu är priset för högt för oss, säger han.

Men det är helt klart så att det skulle passa in i kommunens planer att komma över det här huset. Och framförallt tomten. Sedan tidigare är kommunen ägare till grannhuset också.

– I och med den planerade förtätningen i kvarteret Sämjan får vi ett nytt behov av parkeringsplatser, men hur brådskande det blir beror på hur snabbt Famera bygger sitt fyravåningshus i Sänkan 4, säger Åke Nilsson.

Sedan tidigare finns det planer på att bygga ett hus till i Sämjan.

– Men det är mina tankar kring det hela än så länge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!