Ett hål till – ännu en vattenläcka i kvarteret

Källgatan i centrala Hultsfred stängdes av under måndagen och tisdagen, sedan en vattenläcka upptäckts. Det är fjärde gången på kort tid som ÖSK:s personal får rycka ut till det här området.

Stopp i trafiken igen. Ännu en vattenläcka upptäcktes på Källgatan och det visade sig att ett av de gamla gjutjärnsrören sprungit läck.

Stopp i trafiken igen. Ännu en vattenläcka upptäcktes på Källgatan och det visade sig att ett av de gamla gjutjärnsrören sprungit läck.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-11-02 13:52

Så sent som för bara någon vecka sedan var det ett grävjobb i korsningen Nygatan Gränsgatan, i andra änden på kvarteret. 

– Det är två akuta jobb och två planerade som gjorts i området, säger Mikael Nilsson, driftschef på Gata-Park hos ÖSK.

När jobben kommer så tätt, kan det vara en indikation på att det behövs en större VA-sanering?

– Det kan det vara, säger Mikael Nilsson. Men det vet vi inte ännu.

Det blir något som ledningen får fundera på framöver. Men i nuläget finns inget sådant planerat.

Den nya läckan, nära korsningen mot Hagadalsgatan är lagad nu, och det mesta av gropen är igengrävd. Det är bara lite småfix kvar innan gatan kan öppnas igen.

– Det visade sig vara en spricka i gjutjärnet, säger Mikael Nilsson. Men det är åtgärdat nu.

Men det faktum att det handlar om gjutjärnsrör är ändå en fingervisning om att ledningarna i området har många år på nacken. 

– Hur gamla de är vet jag inte så här på rak arm, säger Nilsson, men jag kan tänka mig att de är från tiden när kvarteren här byggdes.

Under tiden som arbetet pågår på Källgatan stängs trafiken av på en ganska stor del av gatan, från Nygatan till Hagadalsgatan är det stopp.

– Det är ju en mindre gata, och det är inte så många som påverkas, säger Mikael Nilsson. Det är inte så mycket trafik här. Då kan vi göra så för att få jobba i lugn och ro. Det är en säkerhetsfråga för oss. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!